Metro
Metro Nieuws 7 jul 2019 / 10:30 uur

Miljardair opgepakt vanwege misbruik minderjarigen

De beruchte Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein is wederom opgepakt op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarigen.

Hij zou minderjarige meisjes betaald hebben voor massages en ze vervolgens misbruikt hebben, zo meldt Daily Mail.

Seksslaven

Epstein wist in 2007 al op miraculeuze wijze aan een lange gevangenisstraf te ontsnappen. Hij stond toen ook terecht voor seksueel misbruik van tientallen minderjarige meisjes.

Hij zou de meisjes toen van over de hele wereld in hebben laten vliegen naar één van zijn huizen waar ze als seksslaven werden gebruikt. Een misdrijf dat hem een levenslange gevangenisstraf op had kunnen leveren.

Epstein wist hier toen echter aan te ontkomen. De openbaar aanklager van Florida kwam namelijk met een verrassend schikkingsvoorstel. Als Epstein schuld zou bekennen aan twee aanklachten van prostitutie, gebeurde er niks met de andere aanklachten van onder andere vrouwenhandel.

Geheime schikking

Uiteindelijke hoefde de miljardair maar 13 maanden de gevangenis in. De slachtoffers van Epstein hoorden pas over deze geheime deal toen de Amerikaan alweer op vrije voeten was.

Eerder dit jaar stelde een rechter al dat de aanklager de slachtoffers in had moeten lichten over de geheime schikking. Er wordt nog steeds gekeken of de schikking nietig kan worden verklaard.

Epstein wordt waarschijnlijk morgen voorgeleid voor de rechtbank in New York.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miljardair opgepakt vanwege misbruik minderjarigen
Sluiten