In het nieuws

Midnightsnack en bodycheck in dit luxe dierenhotel

Rita de Vos met een van de hotelgasten in het buitenverblijf van dierenhotel Pocahondas

Foto van 'Iris Hermans'

18 JUL 2019

In dit landelijk gelegen dierenhotel met privézwembad, midnightsnack, dagelijkse bodycheck en vloerverwarming checken baasjes hun kostbaarste bezit in. ,, Slaap lekker schatjes, mama komt gauw weer terug.”

All inclusive

Geen chocolaatje op het kussen, wel een brokje voor het slapengaan slash een midnightsnack, vlak na het laatste rondje uit voor de dag. Bij de receptie staat een glazen pot vol hondenkoekjes en kattensnoepjes, in de buitenverblijven prijken schelpvormige zwembadjes voor een verfrissende snuitduik en een ruim opgezet parcours, voor wat lichaamsbeweging tijdens de vakantie. De konijnen verdwijnen bijna in het verse hooi, in de kennels is vloerverwarming, de poezen paraderen tevreden door hun gedeelde huiskamer, met dunne blauwe bandjes om de hals, als ware all inclusive gasten. In dierenhotel Pocahondas is het goed toeven voor hond tot varkentje en kameleon, en alles ertussenin.

Verwende schildpad

De hoofdmoot van de gasten is de hond, op de poot gevolgd door katten, konijnen en cavia’s, vertelt eigenaar Rita de Vos, en nee, een vos hebben ze nog nooit te logeren gehad. Niet als betalende gast in elk geval. Ook de wat meer exotische toeristen komen vakantie vieren. ,,We hebben regelmatig kameleons en een baardagame op bezoek, die voeren we krekeltjes als diner.” Varkentje Pablo en de twee geitenbroertjes behoren ook tot de vaste clientèle, evenals eenden, vissen en vogels. ,,En dan is er ook nog een heel verwende schildpad die het hele jaar door framboosjes eet.”

Depri hond

Een vliegtuig verdwijnt achter de horizon, waarschijnlijk vol reizigers op weg naar hun vakantieadres en dichtbij blaft een hond, en nog een. Is ze wel aan gewend. Net zoals je je parfum vaak zelf niet meer ruikt, hoort ook zij het geblaf niet meer. Tenzij het een ‘blaf om hulp’ is, dan springt haar zesde zintuig aan. Ze praat tegen ze, kijkt ze goed in de ogen. Ze is nog net geen hondenfluisteraar, maar ze ‘voelt’ ze. ,,Ik merk soms dat een hond depri is.” En dan komt De Vos in actie. Extra veel aandacht, lief tegen het beestje praten, nog een rondje lopen, ,,of ik laat hem bij ons thuis logeren als het echt even moeilijk is voor zo’n hond."

,,Weet je wat het is...” Een serieuze blik in haar ogen, minstens zo blauw als de zwembadjes in de buitenverblijven. ,,Voor veel eigenaren is hun hond het dierbaarste bezit. Voor de een hun beste maatje, voor een ander een vervanging voor kinderen. Ze willen allemaal het allerbeste.” Het beste is thuis, ,,daarna komen wij, uw wens is voor ons een uitdaging, luidt ons motto.”

Tweevoeter

Haar dierenliefde is groot en dat begon als kleine Rita al, met haar zakken vol met pissebedden die ze een mooi huisje wilde geven. Haar eerste hond kreeg ze op haar vierde -,,ik noemde haar Ronny”- en sindsdien zijn er altijd viervoeters in haar leven geweest. Met tweevoeter Kees, met wie het liefde op het eerste gezicht was in een bar-dancing in Aalsmeer, heeft ze twee kinderen en runt ze sinds 2006 het dierenhotel.

Verhalen zijn er genoeg, blikt de blondine met een grote lach terug. De vrouw met de goudvis in het Tupperware-doosje bijvoorbeeld. ,,Wat moet ik daar nou voor rekenen, dacht ik, en ze zal toch nog wel een kom uit de auto halen?” Een euro per dag, werd het en nee, het bleek een goudvis zonder kom. Niet om aan te zien, vond de dierenvriendin, dus ze kocht een super-de-luxe aquarium. ,,Dat beestje heeft hier de tijd van zijn leven gehad, hij kon eindelijk eens naar buiten kijken.” A room with a view, wat hij de rest van zijn leventje heeft gehouden, want de vrouw nam bij het uitchecken (7 euro) gewoon het hele aquarium mee.

Ook de vrouw met de vijf hazenwindhonden vergeet ze nooit meer. Elke avond belde de dame vanaf haar vakantieadres om haar huisdieren welterusten te zeggen. ,,‘Slaap lekker schatjes, mama komt gauw weer terug’... Stond ik daar met mijn telefoon bij die hondenoren!” Een echt hondenleven, knipoogt De Vos, die regelmatig een vakantiefotootje van de dieren naar haar klanten appt: ‘Groetjes uit Pocahondas!’

Vakantieliefde

‘Dokter Alba, kom eens kijken’. Een zin die klinkt wanneer ze het niet vertrouwen, ,,als een hond bloederige spuitpoep heeft bijvoorbeeld”, en daarom hun dierenarts wordt gebeld. Beter voorkomen dan genezen, beaamt de Noord-Hollandse, maar net zoals in een mensenhotel, staat ook in het dierenhotel soms een gast niet meer op na de nacht, of zakt hij door z’n benen tijdens de wandeling. Dat zijn verschrikkelijke momenten, schudt ze haar hoofd. Zeldzaam gelukkig, maar als het gebeurt, en het slecht-nieuws-gesprek wacht, moet ze eerst even ‘drie keer ademhalen’. ,,Dat zijn de rotste telefoontjes die er zijn.” Voor de klant, maar ook voor haar, ,,je krijgt soms wel van alles over je heen, maar dat hoort ook bij een stukje rouwverwerking, denk ik.”

Maar er is ook liefde, verklapt de dierenhotelier, die zelf ter ontspanning het liefst gaat wandelen in Oostenrijk. Honden die de hele dag door met elkaar spelen, achter elkaar aan rennen en aan elkaars kontje blijven ruiken. Echte vakantieliefde dus, iets wat ze de baasjes ook vertellen bij het uitchecken. ,,Het gaat soms zo ver dat data daarna op elkaar worden afgestemd, zodat hun honden weer samen vakantie kunnen vieren.”

Vijf sterren

POezen, CAvia’s, HONDen Andere Soorten. Pocahondas dus, het all-inclusive dierenhotel, net buiten Amsterdam (Osdorp), waar de toeterende scooters en bellende trams ver te zoeken zijn. In alle rust en aan het water ligt het bijna landelijk gelegen hotel. En dan is er ook nog eentje in Abbenes. Sinds kort runt Rita de Vos ook Animal Travel, waarmee dieren voor klanten over de hele wereld worden verscheept. Zo rijdt echtgenoot Kees regelmatig met een Duitse staander of Engelse dog achterin op weg naar hun nieuwe huisje en vloog Rita onlangs naar het zonovergoten Palma, ook met hond. Een goede verdeling, glimlacht ze, ,,Kees is van de ritjes, Rita van de vluchtjes.”


Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen.

Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen

Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

22 MIN

Een studente in Wageningen (Gelderland) is zaterdagavond op de Haarweg aangevallen door drie mannen. Ze hadden het voorzien op haar tas, maar kregen deze niet te pakken. De studente kon ontkomen.

Dit incident is alweer het derde incident in korte tijd, waarbij een jonge vrouw werd belaagd in de Gelderse universiteitsstad. Vorige week zaterdag werd een 21-jarige vrouw beroofd, eveneens op de Haarweg. Zij werd bedreigd door een man met een wapen en moest haar spullen afgeven.

Mogelijk verband


Film Breaking Bad verschijnt binnenkort op Netflix.

Film Breaking Bad binnenkort op Netflix

Film Breaking Bad verschijnt binnenkort op Netflix . Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Goed nieuws voor alle fans van de Amerikaanse serie Breaking Bad. Netflix heeft 24 augustus namelijk bekend gemaakt dat de geruchten over een mogelijke Breaking Bad-film waar zijn! De film die ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’ heet, zal vanaf 11 oktober op Netflix te zien zijn.

Een personage waarvan we zeker weten dat hij terugkeert in de film is Jesse Pinkman gespeeld door Aaron Paul. Zijn personage wordt namelijk genoemd in de trailer en in het laatste seizoen van de serie bleef zijn lot onbekend.

Ook zie je in de trailer hoe Skinny Pete, gespeeld door Charles Baker, ondervraagd wordt over Jesse Pinkman. Of de rest van de originele cast uit de serie ook in de film speelt, is nog niet bekend.


Camping ontruimd om uitgebrand busje met drugsafval.

Camping ontruimd om uitgebrand busje met drugsafval

Stockfoto van drugsafval, dus niet desbetreffende afval. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Dat was even schrikken voor de bewoners van een camping in het Noord-Brabantse dorp Ulicoten. De camping waar ze verbleven werd zaterdagavond (24 augustus) namelijk ontruimd vanwege een busje met drugsafval.

Op een pad in de buurt van de camping werd de deels uitgebrande bus gevonden. De expert chemische stoffen van de brandweer heeft volgens de politie het afval onderzocht. Er was mogelijk explosiegevaar vanwege de dampen van het afval.

Gasten van de camping werden opgevangen in de kantine. In het begin van de nacht konden ze weer terug naar hun onderkomens.


Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij! Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Ben jij ook al weken aan het niezen en snotteren? Dan kun je nu weer opgelucht ademhalen, het hooikoortsseizoen is namelijk zo goed als voorbij. Het aantal graspollen in de lucht is volgens Weeronline en Wageningen University dusdanig laag dat weinig mensen nog klachten hebben.

De afgelopen weken veroorzaakte vooral de bijvoet hooikoortsklachten. Door de extreme warmte eind juli kwamen deze planten snel tot ontwikkeling. De bloei piekte daardoor vroeg met als voordeel dat de planten eerder uitgebloeid zijn.

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij! Foto: ANP.


NL'se uitsmijter opgepakt om mishandeling klant.

NL'se uitsmijter opgepakt om mishandeling klant

NL'se uitsmijter opgepakt om mishandeling klant. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

In de Duitse stad Keulen is een Nederlandse uitsmijter opgepakt wegens mishandeling van een 21-jarige Israëliër. Hij en zijn Duitse collega zouden ruzie hebben gekregen met het slachtoffer. Tijdens deze ruzie raakte het slachtoffer gewond aan zijn oog.

De vechtpartij vond plaats in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 augustus in het stadsdeel Ehrenfeld. De Israëliër was met een 20-jarige landgenoot en een 19-jarige Australiër aan het stappen.

Arrestaties


NASA onderzoekt eerste geval van spacecrime

NASA/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Spacecrime. Het klinkt als iets futuristisch, maar er is mogelijk een eerste zaak op handen. Ruimtevaartorganisatie NASA onderzoekt momenteel de situatie.

Bankaccount gehackt

De misdaad zou gepleegd zijn door de astronaut Anne McClain. Terwijl ze zich op het ISS-ruimtestation bevond, zou ze het bankaccount van haar voormalige vrouw gehackt hebben, zo meldt The New York Times.


Honderden nieuwe branden in Amazone-gebied

Amazone-gebied/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In het Braziliaanse Amazonegebied zijn eind deze week honderden nieuwe branden uitgebroken. Dat heeft het Braziliaanse nationale instituut voor ruimteonderzoek (INPE) zaterdag bekendgemaakt.

79.000 branden dit jaar

INPE meldde dat tussen donderdag en vrijdag (plaatselijke tijd) 1663 nieuwe branden in Brazilië zijn ontstaan. Ruim de helft daarvan woedt in het Amazonewoud. In Brazilië zijn dit jaar inmiddels bijna 79.000 branden waargenomen. Dat is het grootste aantal sinds 2013.


CDA verwijt Ollongren 'mislukken' boerkaverbod

Kasja Ollongren/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De invoering van het boerkaverbod is mislukt en dat valt verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren te verwijten, dat vindt coalitiepartner CDA.

De D66-vicepremier heeft de maatregel volgens Tweede Kamerlid Harry van der Molen niet goed voorbereid. Van der Molen neemt de minister kwalijk dat vervoersbedrijven niet meewerken aan het verbod om het gezicht te bedekken in het openbaar vervoer.

Geen goede afspraken


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

21 AUG 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Likeability of3

Stel verongelukt twee minuten na eigen bruiloft

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Minuten nadat een Texaans koppel was getrouwd en de echtelieden op weg waren naar hun eigen bruiloftsfeest, sloeg het noodlot toe.

Pick-uptruck

Harley Morgan en Rhiannon Boudreaux hadden elkaar volgens CNN twee minuten eerder het ja-woord gegeven toen het noodlot hen trof tijdens een botsing op een pick-uptruck. De bestuurder van de pick-uptruck bleef ongedeerd.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Cultuurminister Algerije stapt op na 5 concertdoden

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De Algerijnse minister van cultuur heeft zijn ontslag ingediend. De reden hiervoor is dat er onlangs vijf doden vielen bij één concert.

Tijdens een rapconcert in de hoofdstad Algiers ging het 22 augustus gruwelijk mis. Het optreden van Soolking vond plaats in een oud stadion, toen er bij een van ingangen paniek uitbrak.

Chaos


Prins Andrew: gedrag Epstein wekte geen wantrouwen

Prins Andrew: gedrag Epstein wekte geen wantrouwen

De Britse prins Andrew. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Britse prins Andrew zag in het gedrag van Jeffrey Epstein nooit aanleiding voor vermoedens van seksueel misbruik. Dat meldde Andrew zaterdag in een verklaring.

Spijt van contact

De prins stelde dat hij Epstein sinds 1999 kent. Hij liet weten dat hij Epstein een tot twee keer per jaar zag en dat hij tijd heeft doorgebracht in een aantal verblijven van de multimiljonair. „Tijdens de beperkte tijd die ik met hem doorbracht ben ik nooit getuige geweest van gedrag dat vervolgens leidde tot zijn arrestatie."


Man dood na melding mogelijk zedendelict Assen
Likeability of5

Man dood na melding mogelijk zedendelict Assen

Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Assen is zaterdagmiddag een man om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in een woonwijk. Vijf omwonenden zijn opgepakt. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

Onzedelijke handelingen

De politie kreeg tegen 13.00 uur een melding over een man op het veldje die onzedelijke handelingen zou uitvoeren met een kind. Agenten gingen daarop af, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gerend.


likedislike
user_ef216baabddb3c512cbf44a03a726c2fe173771b_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_a8a443e104d15b393159538de4ae45220e6cdf3f_avatar

1,5 ton voor actie voor Amazone

1,5 ton voor actie voor Amazone

Het Amazonegebied. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft sinds donderdagavond 150.000 euro ingezameld voor het Amazonegebied. Dat meldde de natuurorganisatie zaterdagmiddag. De actie gaat de komende week door.

Bestrijding van branden

De opbrengst gaat naar de bestrijding van diverse branden in het Amazonegebied en omliggende natuurparken. Het geld uit Nederland wordt onder meer besteed aan veiligheidspakken, zuurstofmaskers en helmen voor veertig parkrangers.


  Honderden bij Animal Rights Mars Amsterdam
Likeability of3

Honderden bij Animal Rights Mars Amsterdam

Het doel van de mars is het aan de kaak stellen van de uitbuiting van dieren. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Amsterdam hebben enkele honderden mensen zich verzameld voor The Official Animal Rights March. Het is de tweede keer dat de mars tegen iedere vorm van het gebruiken, misbruiken en uitbuiten van dieren in Nederland wordt gehouden. Vooraf hadden 1200 mensen op Facebook aangegeven te zullen komen.

Menselijk nut

Het is eigenlijk een ‘bewustzijnsmars’ om te laten zien dat er mensen zijn die op een andere manier met dieren omgaan, aldus Erwin Vermeulen, campagneleider Animal Rights. „Dieren worden nu principieel verkeerd gebruikt voor menselijk nut, bijvoorbeeld in laboratoria, in de bioindustrie, maar ook door op ze te jagen. Door ons eens per jaar op straat te laten zien, maken we andere mensen er misschien van bewust dat het anders kan. Ik ben hoopvol. De vleesconsumptie daalt en de verkoop van vleesvervangers stijgt."


sad
user_9e82595a1de5dc658275a323f62d64171c118a95_avatar

Vader Dascha: geen vertrouwen in onderzoek OM

Vader Dascha: geen vertrouwen in onderzoek OM

Rene Graafsma, de vader van de omgekomen Dascha, voor het politiebureau om camerabeelden. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De vader van de 16-jarige Dascha, René Graafsma, heeft het vertrouwen in het tweede forensische onderzoek naar de doodsoorzaak van zijn dochter opgezegd. Het 16-jarige meisje overleed in november 2015 toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading onder een trein terechtkwam.

Camerabeelden

Graafsma doet al lange tijd zelf ook onderzoek naar de gebeurtenissen. Volgens hem blijkt uit onderzoek van het particuliere onderzoeksteam van de familie dat hij niet alle camerabeelden heeft ingezien rond de plek waar zijn dochter overleed, terwijl hij hier wel om verzocht heeft.


Boete voor nachtelijke klim hijskraan van 80 meter
Likeability of5

Boete voor nachtelijke klim hijskraan van 80 meter

Een hijskraan bij de Amsterdamse Zuidas. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Amsterdamse politie twee jongemannen uit een hijskraan moeten halen. De nachtelijke klim had hen gebracht naar een hoogte van 80 meter, van waar zij 'boven zaten te genieten van het uitzicht', schrijft de politie Amsterdam Zuid de Pijp op Facebook.

Vreemde geluiden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Bestuurder rijdt door na aanrijding met voetganger
Likeability of3

Bestuurder rijdt door na aanrijding met voetganger

Een 27-jarige man raakte gewond na een aanrijding met een auto. De bestuurder reed door. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Waalwijk in Noord-Brabant is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man gewond geraakt toen hij werd geschept door een auto. De bestuurder van de auto is na het ongeluk doorgereden.

Het incident gebeurde op de Mozartlaan in Waalwijk. De 27-jarige man die gewond raakte, is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Oversteken


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Files richting stranden vanwege warme weer

Files richting stranden vanwege warme weer

Voor vandaag worden er temperaturen tussen de 27 en de 30 graden verwacht. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het warme weer zorgt voor files richting de stranden. Volgens de ANWB is het vooral op de A58 druk op weg naar de kust in Zeeland. Voor vandaag worden er temperaturen tussen de 27 en de 30 graden verwacht in heel Nederland.

Tussen Bergen op Zoom en Vlissingen moeten automobilisten mede door een auto met pech rekening houden met een vertraging van een half uur. Ook bij Zierikzee en richting het strand in Zandvoort staan files.

Hitteplan