Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jul 2019 / 07:23 uur

Man schiet geweer leeg op knoflookfestival: 3 doden

Zeker drie personen zijn om het leven gekomen door een schietpartij op een voedselfestival in Californië. Ook de vermoedelijke schutter is dood, meldt de plaatselijke politie. Tenminste vijftien mensen raakten gewond. Onduidelijk is of ze allemaal schotwonden hebben. Andere media spreken al van zestig gewonden.

Knoflook

De dader begon te schieten op het zogeheten Garlic Festival in de stad Gilroy. Het festival heeft knoflook als thema. Op videobeelden is te zien hoe mensen in paniek wegvluchten over een veld met kraampjes. Ook zijn schoten te horen. Op beelden van NBC is in paniek vluchtend publiek te zien.

Een getuige zegt tegen NBC Bay Area dat een man blindelings om zich heen schoot. „Hij vuurde alle kanten op, zonder op iemand in het bijzonder te mikken. Het ging gewoon van links naar rechts en van rechts naar links”, vertelt de vrouw.

Over het motief voor de aanval is nog niets bekend. De politie meldt dat de dader kennelijk op het terrein kwam door een hek te forceren. Vervolgens ontstond al snel een vuurgevecht met de politie. Uit verklaringen van getuigen blijkt dat de schutter mogelijk een handlanger had.

Hechte gemeenschap

Directeur Brian Bowe van het Gilroy Garlic Festival reageert geschokt op het bloedbad. Hij zegt dat het festival al meer dan 40 jaar een jaarlijkse reünie voor de hechte gemeenschap is. „Dit is één van de meeste tragische en verdrietige dingen die ik ooit heb gezien."

Reageer op artikel:
Man schiet geweer leeg op knoflookfestival: 3 doden
Sluiten