Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jul 2019 / 11:46 uur

Man duwt jongetje (8) voor trein

Een 8-jarige jongen is maandagochtend om het leven gekomen nadat hij op het centraal station van Frankfurt voor een trein was geduwd. Een 40-jarige man is als verdachte aangehouden, meldde de politie. Het is onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld.

Ook moeder geduwd

De politie zei dat de man ook de moeder van de jongen voor de trein had geduwd en dat hij dit bij een derde persoon wilde doen. De moeder wist zich nog in veiligheid te brengen, maar is wel voor medische zorg naar een ziekenhuis overgebracht. De derde persoon wist te voorkomen dat hij op de rails werd geduwd.

Man duwt jongetje (8) voor trein
Het station van Frankfurt am Main. / Carsten Riedel | EPA

De politie meldde dat de man de jongen en zijn moeder vanaf perron 7 voor een trein duwde. Die reed op dat moment het station binnen. De verdachte vluchtte daarna het station uit. Enkele passanten hielpen de politie bij het aanhouden van de man.

De aangehouden man zou geen familie zijn van de jongen en zijn moeder. Het zou om een man uit Eritrea gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man duwt jongetje (8) voor trein
Sluiten