Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 jul 2019 / 10:01 uur

Man die vriend per ongeluk doodschoot vrijgesproken

De 22-jarige Adil I. krijgt geen straf voor het doodschieten van een twintigjarige vriend. De rechtbank in Lelystad, voor de gelegenheid uitgeweken naar de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, sprak de man vrij omdat het een ongeluk was. I. is wel veroordeeld voor verboden wapenbezit en het hebben van munitie. Hij krijgt daarvoor vijf maanden cel.

Per ongeluk geraakt

In februari 2018 kwamen het slachtoffer en I. bij elkaar. Het slachtoffer had een vuurwapen meegenomen en vroeg aan I. of hij het ook even wilde vasthouden, denkend dat hij alle munitie uit het wapen had verwijderd. Dat was echter niet het geval. Het wapen ging onverwacht af en de man werd per ongeluk in zijn hoofd geraakt.

Wapen defect

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut was het wapen defect en kon het meermalen afgaan zonder de trekker over te halen. Volgens de rechtbank is het onvoorzichtig dat I. het wapen vastpakte met zijn vinger bij de trekker en de loop gericht op zijn vriend, maar niet strafbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man die vriend per ongeluk doodschoot vrijgesproken
Sluiten