Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jul 2019 / 13:10 uur

Man die jongen voor trein duwde is zelf vader

De verdachte van een dodelijke aanval op een kind op een treinstation in het Duitse Frankfurt is volgens de autoriteiten getrouwd en heeft drie kinderen. De 40-jarige Eritreeër woont sinds 2006 in Zwitserland, meldt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in de Duitse stad.

Man die jongen voor trein duwde is zelf vader
Foto: Frank Rumpenhorst / AFP

De man zou maandag een 8-jarige jongen en zijn moeder voor een trein hebben geduwd op het Centraal Station van de stad. Het kind overleefde dat niet. De verdachte kon na het incident worden aangehouden. Hij zou onlangs met de trein vanuit Bazel naar Frankfurt zijn gereisd.

Politie zocht de man al

De man blijkt al door de Zwitserse politie te worden gezocht. Hij sloot op 25 juli zijn eigen drie kinderen en vrouw en de buurvrouw op in zijn huis. Hij bedreigde de buurvrouw ook, meldt de politie in Zürich. De verdachte stond sinds begin dit jaar onder behandeling van een psychiater. Hij stond bekend als goed geïntegreerd en had al jaren een vaste baan in Zürich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man die jongen voor trein duwde is zelf vader
Sluiten