Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 8 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Loes verdronk nadat ze tegen een boom was gefietst

De 18-jarige Loes uit Epe is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen nadat ze met haar elektrische fiets tegen een boom knalde. Daardoor viel ze in het water en verdronk ze. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

De vrouw kwam vrijdagnacht niet thuis van een feestje in het Gelderse dorp Oene. Ze was daar rond 04.00 uur op een elektrische fiets vertrokken. Zondagmiddag is haar lichaam na een grote zoekactie gevonden. Een misdrijf werd al snel uitgesloten. Het betreft een ‘noodlottig ongeval’ waarbij verder niemand betrokken was.

‘Dank voor inzet’

De zaak heeft op veel mensen indruk gemaakt. Aan mensen die direct betrokken waren, is slachtofferhulp aangeboden. „Na een weekend vol onzekerheid heeft de familie het verschrikkelijke nieuws gekregen dat het lichaam van Loes gevonden is, na een noodlottig ongeval", zegt Hans van der Hoeve, burgemeester van Epe. „Dit nieuws heeft mij en ook inwoners van onze gemeente diep geraakt."

Zijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden. „Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke en verdrietige tijd. Ik wil de hulpdiensten en de vrijwilligers die een zoektocht zijn gestart bedanken voor al hun inzet en betrokkenheid."

Haar vroegere school in Heerde en haar korfbalclub in Vaassen hebben herdenkingen voor het meisje georganiseerd.

In een eerder bericht gebruikten we niet haar naam, omdat de politie daarom vroeg uit respect voor de nabestaanden. Nu heeft de familie laten weten het niet erg te vinden dat haar naam wordt gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.