Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 jul 2019 / 09:54 uur

Lief! Twee slurfhondjes geboren in Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft men deze week twee baby slurfhondjes mogen verwelkomen. De dierentuin meldt dat via social media.

Het kan zijn dat de jonge slurfhondjes al iets langer rondliepen in het verblijf. Volgens Blijdorp zijn ze na hun geboorte niet altijd direct goed te zien. „Omdat ze zich goed verbergen in hun nestje van houtsnippers en blaadjes."

Springmuizen

Anders dan de naam doet vermoeden zijn slurfhondjes geen hondjes maar grote springmuizen, die vaak zo’n dertig centimeter groot worden. „Met hun grappige slurfje zoeken ze de hele dag in de bodem naar voedsel."

Slurfhondjes leven vooral in het oostelijke gedeelte van Afrika. Blijdorp was in 2013 de allereerste dierentuin in Europa waar er een slurfhondje werd geboren. „Inmiddels zijn we hofleverancier van slurfhondjes geworden", zo klinkt het.

Meer babynieuws

Overigens was er niet alleen babynieuws te melden vanuit de Slurfhondjesfamilie. „In de Krokodillenrivier is ook een sneeuwborsttapuit geboren. Deze hoor je vast zingen als je op kraamvisite gaat bij de slurfhondjes."

In de Krokodillenrivier zijn twee slurfhondjes geboren. Jonge slurfhondjes zijn na de geboorte niet meteen te zien omdat…

Gepostet von Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo am Dienstag, 16. Juli 2019

Reageer op artikel:
Lief! Twee slurfhondjes geboren in Blijdorp
Sluiten