Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 jul 2019 / 11:04 uur

Let op: ‘code rood’ bij ProRail vanwege hitte

Nederland is druk bezig zich voor te bereiden op een nieuwe hittegolf die eraan lijkt te komen. Woensdag en donderdag lijken de temperaturen ver boven de dertig graden uit te komen. Spoorwegbeheerder ProRail bereidt zich ook vast voor en binnen het bedrijf geldt daarom code rood.

Meer kans op storingen

Deze code wordt van kracht wanneer er kans is op extra storingen op het spoor als gevolg van bijvoorbeeld extreme temperaturen. Zo gaat ProRail deze week extra verkeersleiders en storingsploegen inzetten om problemen snel op te lossen.

Uitvallende airco’s

Volgens ProRail kan bij temperaturen van boven de 25 graden een spoorstaaf wel 70 graden heet worden. Bij deze warmte zet staal uit waardoor een stuk spoorrail van 30 meter wel een centimeter langer kan worden. Daardoor kunnen er kronkels in het spoor ontstaan en treinen stilvallen, aldus ProRail.

Bij het stilvallen van treinen kan de airco in de coupés uitvallen. Bij een storing deelt ProRail onder reizigers in een gestrande trein flesjes water uit.

Reageer op artikel:
Let op: ‘code rood’ bij ProRail vanwege hitte
Sluiten