Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 jul 2019 / 18:24 uur

Leeuwinnen weer op Nederlandse bodem

Na de verloren WK-finale tegen de Verenigde Staten in stadion Parc OL in Lyon zijn de voetbalsters van Oranje teruggekeerd in Nederland. De selectie en begeleiders werden op een oranje loper onthaald door KNVB-voorzitter Michael van Praag en minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij deelden bloemen uit aan de selectie en de staf.

De speelsters stapten uit op een afgesloten deel van Schiphol. Er waren dan ook geen fans getuige van de aankomst van het vliegtuig, dat rond 17.45 uur arriveerde. Voor het toernooi zijn de spelers en hun begeleiders bijna vijf weken lang in Frankrijk geweest.

Geen huldiging

Als de leeuwinnen de VS hadden verslagen, waren ze in Amsterdam getrakteerd op een rondvaart door de grachten en een huldiging op het Museumplein. Maar de voetbalsters lieten de KNVB eerder al weten niets te voelen voor een huldiging als ze met een tweede plaats genoegen moesten nemen. De selectie en begeleiders zijn maandagavond wel te zien en te horen in het programma Studio France.

De WK-finale VS-Nederland (2-0) trok zondag in Nederland bijna 5,5 miljoen tv-kijkers, opnieuw een kijkcijferrecord voor de voetbalvrouwen. Naar de halve finale tegen Zweden keken er circa 5 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeuwinnen weer op Nederlandse bodem
Sluiten