Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 jul 2019 / 13:34 uur

Lachgaspatronen gevonden in auto dodelijk ongeval

In de auto die zaterdagochtend tegen een café botste in Kortessem (België) waarbij de vijf inzittenden om het leven kwamen, zijn lachgaspatronen gevonden. Dat heeft een woordvoerder van het parket in Hasselt maandag bevestigd naar aanleiding van berichten op de Belgische omroep VRT.

De patronen zijn, net als in Nederland, ook in België vrij verkrijgbaar. Het is echter niet bekend of de jongeren in de auto daadwerkelijk ook de lachgas hadden gebruikt.

Oud-spelers jeugdteam MVV

Door het ongeval kwamen vier jonge mannen en een jonge vrouw om, ze waren tussen de 18 en 22 jaar oud. Twee van hen waren oud-spelers bij het jeugdteam van MVV in Maastricht: de 19-jarige Mo Nitcheu en de 22-jarige Gerrit Bos. Ook de 20-jarige Portugees Helton Fernandes zat in de auto. Hij speelde een tijd voor de Maastrichtse amateurclub RKVVL/Polaris.

Het ongeluk gebeurde rond 06.00 uur zaterdagochtend toen de bestuurder door onbekende oorzaak de controle over het stuur verloor, en met hoge snelheid tegen de gevel van het café aanreed. Alle inzittenden waren op slag dood.

Reageer op artikel:
Lachgaspatronen gevonden in auto dodelijk ongeval
Sluiten