Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 jul 2019 / 14:39 uur

Kritiek op festival om ‘huidskleur-tickets’

In het Amerikaanse Detroit is kritiek ontstaan nadat de organisatie van een festival tickets verkoopt met prijzen die afhankelijk zijn van iemands huidskleur. Dat meldt Sky News. Een artiest, rapper Tiny Jag, heeft het AfroFuture Fest geboycot.

Ze is woedend op de organisatie en eist dat haar naam uit al het promotiemateriaal wordt gehaald. Het muziek- en kunstfestival is op 3 en 4 augustus.

De eigen gemeenschap

Mensen met een gekleurde huid kunnen voor het festival kiezen uit een POC-ticket, wat staat voor ‘People of Color‘. Dat kost 20 dollar. Blanke festivalgangers kunnen een Non-POC kaart bestellen en die is twee keer zo duur. De organisatie wil er met het ticketbeleid voor zorgen dat mensen met een donkere huid, waarvan er veel in Detroit wonen, makkelijker naar een evenement kunnen dat past bij hun eigen gemeenschap.

„Het is niet progressief en niet oplossingsgericht", zegt Tiny Jag. Ze vindt dat de verschillende tickets ‘positieve veranderingen’ in de weg staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kritiek op festival om ‘huidskleur-tickets’
Sluiten