Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 jul 2019

Kinderen maken roadtrip van 900 km in Australië

Kinderen hebben nog wel eens de neiging om op avontuur te gaan. Vaak een goed plan, maar in Australië werd het avontuur van vier kinderen net even te groot. Ze reden ruim 900 kilometer in de auto van hun ouders.

Twee jongens van dertien, één van veertien en een meisje van tien besloten dit weekend in een grote Nissan Patrol uit 2004 te stappen met niets anders op zak dan vishengels en wat geld. De ontdekkingsreizigers vertrokken vanuit hun woonplaats Gracemere in de staat Queensland. Pas bij Grafton in New South Wales – ruim 900 kilometer verderop – werden de jonge avonturiers door de politie onderschept.

Niet betaald voor benzine

Het geld dat de kinderen bij zich hadden was overigens niet voldoende: er werd nog een tussenstop gemaakt bij een benzinestation waar niet is betaald voor de benzine. „Ze kwamen normaal aanrijden", vertelt de pomphouder tegen Australische media, die zag dat de jongen nadat de auto vol was gegooid gewoon weer instapte en wegreed. „Hij is heel klein. Hij kwam amper boven het raam uit."

Briefje achtergelaten

Toen de kinderen in Grafton door de politie werden benaderd, sloten ze zichzelf op in de auto. Uiteindelijk moest een agent nog een wapenstok gebruiken om hen eruit te krijgen.

De kinderen waren geen familie van elkaar, liet de politie weten. Een van hen zou een briefje hebben achtergelaten voor zijn ouders waarin hij zei dat hij vertrok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Kinderen maken roadtrip van 900 km in Australië
Sluiten