Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 15 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Jumbo helpt eenzame mensen met speciale ‘kletskassa’

Je kent het wel: je staat bij de supermarkt en voor je staat een omaatje uitgebreid te praten met de caissière. Jumbo Vlijmen heeft besloten speciaal voor de klanten die behoefte hebben aan wat extra tijd door middel van een praatje een eigen kassa te openen: de kletskassa.

Koffiehoek

Naast de kletskassa opende de supermarkt ook een speciale koffiehoek voor eenzame ouderen en anderen die contact zoeken met buurtgenootjes. Dat is niet geheel nieuw: de meeste Albert Heijn-filialen hebben al jaren een koffiehoek en ook andere supermarkten geven al een tijdje gratis koffie weg aan mensen die wat langer willen keuvelen in de supermarkt. Daarnaast hebben ze in Den Haag bij Albert Heijn-filialen een ‘luisterend-oor-medewerker’ en worden er bij diverse supermarkten zoals Dirk van de Broek statiegeldopbrengsten weggegeven aan initiatieven als het Ouderenfonds.

Niet te bleu

De kletskassa lijkt echter een vrij nieuw initiatief, waarbij de supermarkt samenwerkt met Stichting Alles voor Mekaar. Ook lijkt het erop dat er bij het initiatief rekening is gehouden met de oudere medewerkers van supermarkten, die volgens de filiaalmanager bij de kletskassa worden geplaatst. „De medewerkers die heel sociaal zijn en het leuk vinden om te doen. Bekende gezichten, geen meisjes van zestien die te bleu zijn om iets te zeggen”, vertelt de manager aan RTL Z.  

Volgens de supermarktmanager wordt het initiatief in meerdere winkels ingevoerd als het goed aanslaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jumbo helpt eenzame mensen met speciale ‘kletskassa’
Sluiten