Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 23 jul 2019 / 13:39 uur

Joyrider (13) watervliegtuig krijgt pilotenopleiding

Hij stal twee watervliegtuigen en maakte daar een paar rondjes mee. Uiteraard kreeg hij een boete, maar deze Chinese joyrider wordt ook beloond.

Observeren

Nadat een dertienjarige jongen uit Oost-China enkele dagen de vliegtuigtechnici bestudeerde, zag hij op een avond zijn kans schoon. Hij kroop in een watervliegtuig en ging ermee de lucht in.

De jongen maakte een paar rondjes, botste ermee tegen de omheining en herhaalde het ritueel met een ander toestel. De ochtend erna troffen de eigenaren hun vliegtuigjes niet in de hangar aan en gingen ze op onderzoek uit.

Bewakingsbeelden verklapten dat het de jongen was die de vliegtuigjes had bestuurd, de jonge brokkenpiloot hing vaak in de buurt rond. Aangezien de schade zo’n duizend euro bedroeg werd de politie erbij gehaald.

Unieke klasse

De jongen kreeg een boete, maar daar bleef het niet bij. De vliegtuigeigenaars waren zo onder de indruk dat ze hem een pilotenopleiding hebben aangeboden. Volgens hen is het uniek dat iemand een vliegtuig zo goed kan besturen zonder instructies te hebben gehad, alleen door de piloten te hebben bestudeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joyrider (13) watervliegtuig krijgt pilotenopleiding
Sluiten