Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 26 jul 2019 / 12:00 uur

Jongens opgepakt voor aansteken 500 hooibalen

In het Belgische Dilbeek moest een veehouder donderdagmiddag zien hoe zijn net verpakte gedroogde gras, zo’n 500 balen, in vlammen opgingen. Door de extreme hitte kostte het de brandweer, zelfs met hulp van de federale politie, uren om de brand onder controle te krijgen.

Het onderzoek is nog in volle gang, maar het lijkt erop dat de brand is aangestoken door ten minste één minderjarige jongen van 15 jaar. Die zou volgens de Belgische krant HLN uit een inrichting voor jongeren met leerstoornissen en gedragsproblemen zijn ontsnapt.

Grote rookpluim

Rond 17.00 uur werd de brandweer gewaarschuwd nadat er een grote rookpluim te zien was. De balen met het ingepakte gras, dat wordt gebruikt als voedsel voor vee, stonden allemaal in brand. Door een te lage druk op de waterleiding moesten tankwagens en een helikopter helpen om de brand te blussen. Ook moesten de hooibalen uit elkaar gehaald worden zodat ook de binnenzijde geblust kon worden.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk. Carol Vercarre, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde, vertelde aan het Belgische Nieuwsblad dat er een 15-jarige jongen bij de brand stond te kijken toen de politie ter plaatse kwam.

Voorgeleid bij jeugdrechter

„Die gaf de feiten toe en wordt vandaag voorgeleid bij de jeugdrechter. We eisen dat hij in een gesloten instelling wordt geplaatst.” De jongen zou hebben gezegd dat er ook een andere minderjarige bij de brand betrokken was. Deze jongen is inmiddels ook opgepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongens opgepakt voor aansteken 500 hooibalen
Sluiten