Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 24 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Humberto ziet na RTL Late Night ook VTBL eindigen

Nadat hij wegmoest bij RTL Late Night eindigt nu ook voor Humberto Tan zijn periode als presentator van het voetbalprogramma VTBL. Er komt geen tweede seizoen van de talkshow.

Logische conclusie

„Na één seizoen trekken we met het programma onvoldoende kijkers, ondanks de verhuizing naar een nieuw tijdstip. Met de kennis van het afgelopen jaar en de resultaten van een onderzoek onder kijkers en fans was dit een logische conclusie", laat een woordvoerder van RTL 7 weten.

VTBL kwam bij RTL 7 in de plaats voor Voetbal Inside, dat vorig jaar stopte omdat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp een contract tekenden met Talpa. Bij Veronica ging het trio verder onder de naam Veronica Inside.

Snel zakkend kijkersaantal

De eerste uitzending van VTBL was op zondag 20 januari. Naar de eerste twee afleveringen keken gemiddeld 275.000 mensen, daarna zakte het aantal kijkers gestaag. RTL beschikt niet over de beelden van de gespeelde eredivisiewedstrijden waar de kijker behoefte aan heeft. Bovendien is er veel concurrentie van voetbalpraatprogramma’s zoals Voetbal Inside, Rondo en Studio Voetbal.

De enige oplossing voor de beelden was VTBL te verplaatsen naar een ander moment in de week. „We hebben deze optie onderzocht en we denken niet dat schuiven in een drukbezette voetbalweek tot meer succes zal leiden. We doen voetbalfans bovendien geen plezier door te concurreren met voetbalwedstrijden of andere voetbalprogramma’s.”

The Repair Shop

Humberto Tan hoeft overigens niet vrezen dat hij zonder werk zit. De presentator is na de zomer weer bij RTL 4 te zien met onder andere het nieuwe programma The Repair Shop, een format van de BBC en gaat over het repareren van goederen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.