Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Honderden kippen dood in hete vrachtwagen

In een Nederlandse vrachtauto die woensdagochtend vertrok vanuit Frankrijk, zijn honderden kippen overleden door de hitte. Nog eens honderden andere kippen kunnen nog bezwijken. De beesten bleken geen water te hebben en als enige verkoeling rijwind te krijgen. Beide chauffeurs, die woonachtig zijn in Nederland, hebben een boete van 1000 euro gekregen.

De vrachtwagen was woensdagochtend vroeg met 4470 kippen erin vertrokken uit Frankrijk, meldt de Duitse politie donderdag. De bestemming was een slachthuis in Polen. In de buurt van het Duitse Frankfurt zagen automobilisten woensdagavond dat er kippen roerloos in hun kooien lagen. Ze waarschuwden de politie, die de vrachtwagen aan de kant zette. Het was op dat moment 34 graden buiten.

Geen enkele kip levend in het slachthuis

De nog levende kippen werden opgevangen op een pluimveebedrijf in de buurt. Ongeveer 500 kippen bleken te zijn gestorven. Nog eens 400 tot 500 kippen overlijden mogelijk nog door de gevolgen van het transport. Volgens een ingeschakelde dierenarts zou geen enkele kip levend in het slachthuis zijn aangekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.