Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Festival stopt met ‘huidskleur-tickets’

Het AfroFuture Fest in het Amerikaanse Detroit stopt met het verkopen van ‘huidskleur-tickets’. De organisatie maakte dat bekend nadat witte racisten bedreigingen hadden geuit tegen de organisatie. Eerder was er al kritiek op het beleid.

Witte mensen wordt nog wel gevraagd om vrijwillig een extra donatie te doen. Volgens de organisatie was de prijsstelling niet bedoeld om witte mensen buiten te sluiten, maar juist om ervoor te zorgen dat getinte mensen ook van het festival kunnen genieten. Ook meldt de organisatie dat het festival veelal voor en door de black community is georganiseerd, maar dat iedereen van harte welkom is.

‘Niet oplossingsgericht’

Mensen met een gekleurde huid konden tickets kopen voor 20 dollar en mensen met een witte huid moesten 40 dollar betalen. Rapper Tiny Jag zou optreden in Detroit op 3 en 4 augustus, maar trok zich terug vanwege de verschillende prijzen. „Het is niet progressief en niet oplossingsgericht. Dit staat positieve verandering in de weg."

Ook platform Eventbrite, waarop de tickets te koop waren, maakte duidelijk dat deze prijsstelling niet door de beugel kon. De organisatie gaf aan dat de prijzen aangepast moesten worden, of het evenement zou verwijderd worden van de site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Festival stopt met ‘huidskleur-tickets’
Sluiten