Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Feest: nog meer hooikoortsklachten door hitte

Loopneuzen, dikke rode ogen en niezen alsof je allergisch bent voor elk stofje. Voor hooikoortspatiënten is deze tijd van het jaar alles behalve een pretje en het gaat alleen nog maar ‘leuker’ worden. Door de hitte van de komende week worden de allergische klachten nog erger.

Nu het graspollenseizoen ten einde komt, worden de allergische klachten minder. Positief toch? Maar nu komt de bijvoet om de hoek kijken, een plant die ook hooikoortsklachten teweeg brengt. Deze plant begint rond deze tijd van het jaar te bloeien.

Ergere klachten

Alsof dat nog niet erg genoeg is, zorgt de combinatie van een bloeiende bijvoet er met de hoge temperaturen voor dat de allergische reacties verergeren. Zo krijgen mensen met aandoeningen aan de luchtwegen nog meer klachten. Ook hooikoortspatiënten doen er goed aan extra zakdoeken en oogdruppels in te slaan.

Feest: nog meer hooikoortsklachten door hitte.
Feest: nog meer hooikoortsklachten door hitte. Foto: ANP.

De pollen blijven bovendien in de lucht ronddwarrelen omdat er zeker tot vrijdag geen regen wordt voorspeld.

Volgens Nature Today staan de bijvoetplanten er dit jaar goed bij. Door de hoge temperaturen kunnen ze zich extra snel ontwikkelen waardoor veel planten tegelijk gaan bloeien en er veel pollen in de lucht komen.

Piekperiode

Rond 28 juli begint die piekperiode, na 18 augustus zijn de meeste bijvoetplanten doorgaans uitgebloeid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.