Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jul 2019 / 16:40 uur

Driedaags proces tegen A$AP Rocky vandaag begonnen

Het proces tegen de Amerikaanse rapper A$AP Rocky is van start. De rapper bestrijdt elke schuld aan een vechtpartij op 30 juni in Stockholm.

Noodweer

Volgens zij advocaat handelde A$SAP Rocky uit noodweer. Dat zei hij dinsdag tijdens de eerste dag van het driedaags proces. Inmiddels zit de Rapper al een maand in voorarrest in Zweden. Donderdag gaat het proces verder.  A$AP Rocky wordt beschuldigd van ernstige mishandeling, maar hij zegt zelf te zijn aangevallen.

Ook Donald Trump heeft zich inmiddels gemengd in de zaak. Op Twitter pleitte de Amerikaanse president voor de vrijlating van de rapper. Ook gaf hij aan verbaasd te zijn dat de Zweedse premier zich niet met de rechtszaak bemoeit.

Gebroken fles

Volgens de aanklagers hebben de drie beklaagden, waaronder A$AP Rocky, opzettelijk ingeslagen op een 19-jarig slachtoffer en nog een jonge man die zich niet als slachtoffer opstelt, maar wel getuige is. De 19-jarige is gewond geraakt. Hij heeft een gebroken rib, kneuzingen en snijwonden opgelopen. Een belangrijke vraag in het proces is, met het oog op de snijwonden, of er in de vechtpartij een gebroken fles als wapen is gebruikt.

De moeder van A$AP Rocky was ook aanwezig. Ze barstte aan het begin van de zitting in tranen uit, meldden Zweedse media.

Reageer op artikel:
Driedaags proces tegen A$AP Rocky vandaag begonnen
Sluiten