Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Donald Trump mag anderen niet blokkeren op Twitter

Donald Trump mag anderen niet blokkeren op Twitter. Dat heeft een gerechtshof in New York dinsdag bepaald. Als hij dat doet, kunnen zij namelijk hun mening niet aan hem laten weten en dat is in strijd met de Amerikaanse grondwet. Die garandeert namelijk vrijheid van meningsuiting.

Officieel account

Trump gebruikt zijn Twitter-account, @realDonaldTrump, regelmatig om nieuws naar buiten te brengen en om zijn mening over van alles en nog wat te geven. Hoeveel mensen hij heeft geblokkeerd is niet bekend. Hij heeft bijna 62 miljoen volgers.

Volgens de rechter gebruikt Trump zijn Twitteraccount als een ‘officieel, door de staat gerund account’ en ‘een van de belangrijkste middelen van het Witte Huis voor officiële zaken’. Trump en zijn medewerkers zien zijn tweets als officiële verklaringen en ook de nationale archieven behandelen zijn tweets als officiële mededelingen, aldus de rechter.

De zaak was aangespannen door een universitaire instelling en zeven Twitter-gebruikers die door Trump waren geblokkeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.