Metro
Metro Nieuws 19 jul 2019 / 11:16 uur

Dolfijnen gespot voor de Nederlandse kust

‘Tien tot twintig’ tuimelaardolfijnen zijn vrijdagochtend voor de kust van Noord-Holland gespot, meldt SOS Dolfijn. Het waren vogelaars langs de kust die de dieren door het water zagen glijden.

Vlakbij de kust

SOS Dolfijn laat weten dat het gaat om een ‘gemengde’ groep, met zowel jonge als volwassen dieren. Vrijdagochtend om 7.00 uur werden ze voor het eerst gezien, voor de kust van Camperduin. Een uur laten werden ze gesignaleerd voor de kust van Sint Maartenszee.

Aan het eind van de ochtend zwommen de tuimelaars in de buurt van het Marsdiep, voor de kust van Den Helder. Ze bevonden zich op dat moment slechts 50 tot 100 meter uit de kust.

Geen reden tot paniek

„Dat klinkt zorgwekkend dichtbij, maar dat is het niet”, zegt SOS Dolfijn-woordvoerder Annemarie van den Berg tegenover nu.nl. „Het is daar vrij diep, omdat er een vaargeul ligt.”

Het is volgens Van den Berg niet alledaags dat een groep tuimelaars langs de Nederlandse kust zwemt, maar er is geen reden tot paniek. „De dieren zijn actief en ze komen voor in de Noordzee, alleen zwemmen ze niet vaak voor de Nederlandse kust.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dolfijnen gespot voor de Nederlandse kust
Sluiten