Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 26 jul 2019 / 13:20 uur

De eerste kruidnoten liggen al weer in de schappen

We verbreken hitterecord na hitterecord, want ook deze dag is weer de warmste 26 juli ooit gemeten. En tegelijkertijd liggen de eerste kruidnoten al weer in de schappen. Moet jij er al aan denken?

Nederland zucht onder de hitte en een hittegolf is officieel een feit, maar toch zijn de kruidnoten bij de Jumbo in het Overijsselse Goor alweer te koop. „Vorig jaar hadden we ze in augustus”, zegt manager Joop Peters. „Toen kregen we verschillende opmerkingen dat ze te vroeg in de schappen lagen. Toen dacht ik: dan wil ik ze volgend jaar nog eerder.”

Gimmick

De supermarkt is een van de eersten van het land. Jumbo verkoopt ze zelf nog niet, maar Peters heeft ze lokaal bij een leverancier ingekocht. „Het is ook een beetje als gimmick”, lacht hij. „De mussen vallen van het dak en wij hebben de kruidnoten in de winkel liggen.” Zelf heeft hij ze nog niet gegeten. „Ik moet er nog niet aan denken.”

De reacties zijn wisselend. „De één lacht erom, de ander vindt het niet kunnen", zegt Peters. „Maar ondertussen verkoopt het wel."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De eerste kruidnoten liggen al weer in de schappen
Sluiten