Metro
Metro Nieuws 14 jul 2019 / 09:20 uur

Botten gevonden zoektocht vermiste tiener Vaticaan

In de zoektocht naar de vermiste Emanuela Orlandi, in Vaticaanstad, zouden toch botten zijn gevonden.

Woordvoerder Alessandro Gisotti stelt dat er botten van twee personen zijn gevonden onder een steen nabij de graftombes van twee Duitse prinsessen. Deze graftombes werden donderdag geopend in verband met de zoektocht naar de al 36 jaar lang vermiste vrouw. Het is nog niet duidelijk van wie de stoffelijke overschotten zijn.

Theorieën

De toen nog 15-jarige Orlandi, dochter van een ambtenaar in het Vaticaan, verdween in 1983. Er gaan diverse theorieën de ronde over haar vermissing, namelijk dat ze ontvoerd zou zijn door geestelijken of diplomaten voor seksorgieën.

Daar zou ook Mirella Gregori, een ander 15-jarig meisje, het slachtoffer van zijn geworden. Ook naar Gregori wordt nog steeds gezocht.

Anonieme tip

Volgens een anonieme tipgever zou Orlandi begraven zijn op de plaats ‘waar de engel wees’, verwijzend naar een standbeeld van een engel bij de graven van de Duitse prinsessen Sophie von Hohenlohe en Charlotte Frederika van Mecklenburg.

Toen de tombes werden geopend, bleken deze echter leeg. Van zowel de prinsessen als Orlandi werden geen resten aangetroffen. De vindplek van de botten is beveiligd. Het onderzoek wordt komende week hervat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Botten gevonden zoektocht vermiste tiener Vaticaan
Sluiten