Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 jul 2019 / 13:54 uur

Botsing Schiphol in beeld: lijkt een misverstand

De botsing tussen twee vliegtuigen op Schiphol van dinsdag is op camera vastgelegd en ook is het geluid vanuit de verkeersleidingstoren eronder gezet. Zoals het er naar uitziet, ontstond de botsing door een misverstand.

„Ik dacht dat u op de H-pier geparkeerd stond, maar het is nu D25”, zo klinkt het kort na de botsing namelijk uit de mond van de luchtverkeersleider. De twee betrokken toestellen waren van KLM en EasyJet.

Flinke vertagingen

De botsing had geen schade als gevolg bij de inzittenden, al liepen ze wel flinke vertragingen op. Uiteindelijk konden zij met andere toestellen van de vliegtuigmaatschappijen naar hun bestemming worden gebracht.

Binnen Schiphol wordt er nog altijd onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van de botsing. Ook moet nog onderzoek worden hoe groot de opgelopen materiële schade is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Botsing Schiphol in beeld: lijkt een misverstand
Sluiten