In het nieuws

Boerin Steffi en Roel: een jaar later

Boerin Steffi en Roel uit het vorige seizoen Boer zoekt Vrouw, op de plek waar het een jaar geleden allemaal echt begon... / Janneke Meulenpas Fotografie

Foto van 'Iris Hermans'

15 JUL 2019

Metro’s Iris toog weer naar erve Verhagen en liep met boerin Steffi en Roel over het zandpad waarop ze elkaar de liefde verklaarden. Precíes een jaar geleden. ,,Het ging zo houten klazerig toen...” En ze hebben nieuws!

Op haar boerenfluit

Haar wangen kleuren spontaan nog roder als ze aan dat moment terugdenkt. „Het voelt nog steeds heel ongemakkelijk.” Ze friemelt aan haar polo, dat sinds het vorige seizoen Boer zoekt Vrouw (BzV) samen met haar krulletjes, blosjes en het woord ‘maf’ echte Steffi-kenmerken zijn geworden. Hij herinnert zich vooral nog de zenuwen. „Ik dacht dat ze me naar huis zou sturen...”

Een jaar geleden...

Het was 15 juli 2018, de dag die de BzV-annalen zou ingaan als het meest ongemakkelijke keuzemoment ooit, en daarom misschien wel het mooiste. Hengstenboerin Steffi, die de harten van vele Nederlanders veroverde door haar ongefilterde kwetsbaarheid (en die rode Zwitsal-wangetjes) koos daar voor sympathieke hovenier Roel, maar wist niet goed hoe het te zeggen. Geen romantische Titanic-scène of enige romantiek uit de mond van de nuchtere Brabantse. „Ik heb het maar op z’n boerenfluit gezegd, gewoon zoals het was.” En het was goed.

Een jaar geleden...

Processierupsen

Het is bijna 15 juli 2019. Op het zandpad tegenover de boerderij lopen Steffi Verhagen en Roel Verhagen. „En nee, we zijn niet stiekem getrouwd, we hebben toevallig dezelfde achternaam.”

„Kijk, hier heeft Roel een boom eruit getrokken." Ze wijst naar een kuil in de grond, ,,en dit hier was dé plek.” Ze staan stil op het zandpad waar een jaar geleden de zenuwen, hormonen en adrenaline door de lijven gierden. „Ik was helemaal de kluts kwijt, voelde me zo maf.” Nu voelt het ‘keigoed’, maar geen romantische picknick ter ere van hun eerste jubileum. „Het zit hier onder de processierupsen!” Roel toont zijn bultjes-armen. „Zullen we weer naar binnen gaan?”

Steffi en Roel. Roel en Steffi. Allebei eind twintig, beiden Brabo’s in hart en nieren. Zij uit Boekel, hij uit ’t Hapert, zo’n 65 kilometer verderop. Ze praten allebei met een aanstekelijk Brabants accentje, zo eentje waarvan je meteen zin krijgt in bier en worstenbroodjes. Het zijn levensgenieters pur sang. Of op z’n Steffi’s: „Echte Boergondiërs. We houden allebei heel erg van goed eten en drinken.” Roel is even afgeleid en prikt met iets in zijn vinger. Hij heeft een splinter en gebruikt geen pincet, maar een kurkentrekker. „Typisch weer”, knipoogt zij.

Samen met Steffi en Roel (en de processierupsen)

Een paar uur in hun gezelschap en je wilt eigenlijk niet meer weg. Waar je als vrijgezel vaak het derde (of vijfde) wiel-effect hebt met stelletjes, draait het met hen gewoon lekker. Ze stellen vragen terug en denken mee over belangrijke zaken -„Maar op wat voor type val je dan?”-. De sfeer is gewoon gezellig, alsof je met vrienden een biertje drinkt. Dit keer alleen niet in Café De Donkere Wolk, zoals Roel de ‘kantine’ in het gedeelte van de boerderij waar Steffi woont, noemt. „En waar de kastelein meer drinkt dan het volk!”

Ze moeten samen lachen, denken terug aan de vele avondjes die ze daar afgelopen wintermaanden aan de bar hebben doorgebracht. Biertjes drinkend (hij: Tripel Karmeliet, zij: Weisinger), urenlang kletsen met elkaar. Nee, uitgepraat raken ze nooit, schudden ze het hoofd, alleen is het ‘café’ nu even niet toegankelijk vanwege werklui die er bezig zijn. Stuk van het dak eraf gewaaid, maar ach, halen ze synchroon de schouders op. „We zitten met dit weer toch liever buiten, echte buitenmensen, hè?”

Samen zeveren

Ze voegen daad bij woord en lopen naar buiten. Het uitzicht is wijds en weids, de zon schijnt hier de hele dag. Twee houten ligstoelen staan op het zuiden, in het midden prijkt een schaal. Niet zomaar een schaal, maar de vuurschaal, die al in menig Instagram-post voorbij kwam. „Onze eerste gezamenlijke aankoop”, vertelt Roel trots. „Hier kan ik uren met mijne moat naar kijken en samen zeveren.”

Ouwehoeren dus, en met mijne moat bedoelt hij zijn Steffi, die hem weer haar máát noemt. Ja, dat ‘maatjesschap’ is belangrijk voor hen. „We begrijpen elkaar, vinden dezelfde dingen leuk”, maar dat betekent niet dat ze zich ook niet woest tot elkaar aangetrokken kunnen voelen. „Als ik hem dan de heg zie scheren met die spiermassa van hem...” Steffi bloost er van, „Het is een echte kerel, geen gezeik en gewoon hoppakee.”

Roel gaat er een beetje rechterop van zitten, spant onbewust zijn armspieren aan. „Steffi is niet lullen, maar poetsen, dat spreekt me aan.” Al kan Steffi aardig lullen. „En van poetsen houd ik niet!”

Hij vindt haar op haar aantrekkelijkst ‘als ze met een hengst bezig is’. Ze kijkt hem vragend aan. „Je bedoelt toch niet als ik diep met mijn hand in zijn...?” Nee, nee, schatert Roel. „Als je een wilde hengst in het gareel weet te krijgen... Heel mooi om te zien.” Ze schenken nog een cola in en hondje Barry springt in Roels armen. „Is ook mijne moat”, kriebelt hij over het tevreden snuitje. „Het voelt gewoon goed”, vervolgt Steffi. „Ik heb nooit een twijfel gehad, het is alleen maar leuker geworden.”

Gevalletje op het juiste moment, de juiste oproep, de juiste kijker. „Zonder Boer zoekt Vrouw was ik de rest van m’n leven alleen gebleven, dan was de muur die ik om mezelf heen had gebouwd alleen maar groter geworden.”

Ook Roel heeft nooit enige twijfel gehad. Steffi is het voor hem, „Ik ben heel gelukkig met dit meidje. Sterker nog...” Ze kijken elkaar even aan. „Zullen we het vertellen?” vragen ze elkaar zonder het hardop te zeggen. „Ja”, zeggen diezelfde vier lichte pretogen.

Leuk nieuws!

„Ik heb een huis in Boekel gekocht en Steffi komt bij me wonen!” Hij straalt ervan, zij ook. „Een hoekhuis iets verderop, aan het weiland, zodat ze hier nog het boerengevoel heeft.”

In november gaat het gebeuren en de vuurschaal hebben ze al. Huisje, weilandje, beestje (Barry gaat mee) en feestje, natuurlijk. „We gaan nog een dikke housewarming geven, kom je ook ?”

Een feestje maken ze er eigenlijk altijd wel van, en vandaag vieren ze hun eerste jaar samen. Een jaar dat voorbij gevlogen is en vol hoogtepunten zat. Zo zaten ze aan tafel bij Jinek met Valentijnsdag. ,,Zo waanzinnig om mee te maken, die Eva Jinek is echt een tof wijf.” En de BzV-afterparty, waar ze werden onthaald als echte popsterren, herinnert hij zich nog als de nacht van gisteren. ,,Ik voelde me daar net Guus Meeuwis!”

Tot slot nog wat liefdesadviezen voor ondergetekende en andere vrijgezellen. „Wie niet waagt, die niet wint en gun het jezelf vooral ook.” En misschien wel de gouden tip: zoek iemand die bij je past, met Steffi en Roel als levende bewijs. „Dan heb je het gewoon keigezellig samen.”

BzV en de toekomst

Vraag je de kijkers wie ze het leukste BzV-stel ooit vinden, is de kans heel groot dat ze Steffi en Roel zeggen. De hengstenboerin slash hippisch ondernemer en hovenier slash uitvoerder in groot groen hebben elkaar dankzij het populaire programma helemaal gevonden en ze raden het dan ook iedereen aan om mee te doen of om te schrijven.

Binnenkort weer een nieuw seizoen, op 1 september komen de nieuwe boeren op tv bij KRO-NCRV, ,,Als straks die nieuwe lichting komt, zullen ze ons wel snel vergeten...” Dat valt te bezien, nog altijd wordt het stel overal herkend en voor veel events gevraagd, ‘een circus’ waar ze best van zijn gaan houden. Deelname aan Expeditie Robinson lijkt haar nog wel wat, of samen in ‘Ik Hou van Holland’, mijmert Roel hardop, ,,maar dan wel in team Guus!” Dat Yvon Jaspers, die veel voor hen heeft betekend en waarmee altijd nog contact is, ‘zo door het slijk werd gehaald’, vinden ze moeilijk te verkroppen. Het voelt als onrecht, en daar kan Steffi niet tegen. ,,Mensen gaan zo ver voor publiciteit... Prima als je een mening hebt, maar houd het een beetje leuk, er is al genoeg ellende op de wereld. ”

Ambities, plannen en dromen zijn er genoeg. Zo is Verhagen Horse Service bezig met een uitbreiding van de paardenhouderij, inclusief een gastenverblijf, ,,en misschien wel mijn eigen eetcafé.” Ze houden niet van sleur en geen dag is hetzelfde. ,,Ik heb hem van tevoren gezegd dat het nooit saai zou worden met mij...”

Met de koelkast altijd goed gevuld, in het weekend ergens wel een huis- of tuinfeest,  festival of concert, en/of samen proosten bij de vuurschaal, staat het als een poal boven het weiland, of bier: Het leven is goed, hier op het Brabantse platteland.

BEKIJK OOK


Corona bezorgt beurzen slechtste week sinds financiële crisis

Corona bezorgt beurzen slechtste week sinds financiële crisis

Er vallen negatieve records te noteren. Zo verloor de Amerikaanse Dow Jones nooit eerder zoveel punten op één dag als afgelopen donderdag/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

45 MIN

Het coronavirus heeft niet alleen op de gezondheid van velen mensen invloed, maar ook op de beurs. Als gevolg van het virus slaan de meters wereldwijd rood uit.

Volgens de BBC kregen de beurzen verspreid over heel de aardbol de afgelopen week hun slechtste sinds 2008 te verwerken. Destijds zat de economie middenin de financiële crisis met nog grotere verliezen.

Negatieve records


Politie deelt beelden van man die geslachtsdeel toont in trein

Politie deelt beelden van man die geslachtsdeel toont in trein

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

1 UUR

De politie in Amsterdam heeft beelden gedeeld van een jongen die een vrouw in de trein zijn geslachtsdeel heeft laten zien. 

Het voorval vond plaats op 8 december 2019. Zowel dader als slachtoffer stapte op station Amsterdam Zuid op de trein naar Utrecht.

De jongen zou in eerste instantie erg dichtbij de vrouw zijn gaan zitten, waardoor zij zich al gauw ongemakkelijk voelde. Ze probeerde hem te negeren, maar toen ze later toch zijn kant op keek, had hij zijn geslachtsdeel in zijn hand.


GGD adviseert evenementen Zuid-Limburg te schrappen

GGD adviseert evenementen Zuid-Limburg te schrappen

In Zuid-Limburg wordt aangeraden evenementen af te lasten / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

De GGD Zuid Limburg heeft de gemeenten langs de Duitse grens gevraagd om alle publieksevenementen komend weekeinde af te gelasten.

Het gaat onder meer om uitgestelde carnavalsoptochten. Die waren eerder verschoven vanwege storm, met name afgelopen zondag.

Voetbal nog onbekend


Opa bekent schuld na val kleindochter op cruiseschip
Likeability of3

Opa bekent schuld na val kleindochter op cruiseschip

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Metro'

1 UUR

De man die zijn kleindochter per ongeluk van een cruiseschip liet vallen, heeft de schuld op zich genomen. Hij was in de veronderstelling dat er glas tussen zijn kleindochter en het water zat.

Het meisje van een jaar oud was met haar opa op de elfde verdieping van een cruiseschip toen hij haar in een raam neerzette. De man dacht dat er glas tussen zat, maar dat bleek niet het geval. Het meisje viel naar beneden, een val die haar fataal werd.

Schuld bekend


sad
user_f9f4c06216ea4b998552fadce06c9d81b4cf96ca_avatar

Proces MH17 gaat door met meer hygiëne om corona

Proces MH17 gaat door met meer hygiëne om corona

Het proces in de beveiligde rechtbank op Schiphol gaat door / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Het strafproces over het neerhalen van vlucht MH17 in 2014 begint over een week volgens planning, ondanks de eerste besmettingen in Nederland met het coronavirus.

Er worden wel extra hygiënische maatregelen getroffen rond het monsterproces, waarvoor ruim vierhonderd journalisten uit meer dan twintig landen zich hebben aangemeld. Bij het proces worden ook 65 internationale waarnemers verwacht om de procesgang in de gaten te houden.

Ontsmettingsmiddel


Tweede persoon met coronavirus in Nederland

Vrouw met coronavirus werkt in Amsterdam UMC

In Tilburg en Diemen zijn mensen besmet met her coronavirus / ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Het tweede Nederlandse slachtoffer van het coronavirus, een vrouw uit Amsterdam, is werkzaam in Amsterdam UMC, locatie AMC. Dat blijkt uit een interne mail van het ziekenhuis.

De vrouw, die vorige week in de Italiaanse regio Lombardije was, had lichte verschijnselen. Ze werd in het AMC getest en bleek besmet met het coronavirus. Ze werkt in het ziekenhuis, maar niet met patiënten.

De vrouw zit in thuisisolatie in Diemen, maar dat is niet in haar eigen woning, heeft minister Bruins bekendgemaakt. De GGD in Amsterdam onderzoekt met wie de vrouw contact heeft gehad. Ze had geen contact met de man uit Loon op Zand die besmet is.


Om: Hou mogelijke bendeleden Taghi vast

OM: Houd mogelijke bendeleden Taghi vast

Zware bewaking tijdens het proces / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Het Openbaar Ministerie heeft er vrijdag bij de rechtbank op aangedrongen alle verdachten in het proces Marengo, omtrent de vermeende liquidatiebende van Ridouan Taghi, in voorarrest te houden.

Het OM deed dat in reactie op verzoeken van advocaten van een aantal verdachten, die vinden dat hun cliënten hun proces in vrijheid moeten kunnen afwachten. Meerdere verdachten zitten al zo'n twee jaar vast.

Megaproces


Airbnb helpt gemeenten rondom illegale verhuur

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:34

Zomaar je huis verhuren via Airbnb is er niet meer bij. De website gaat gemeenten namelijk helpen om illegale verhuur en overlast tegen te gaan.

Zo worden onder meer advertenties van verhuurders zonder registratienummer verwijderd. Dat heeft medeoprichter van Airbnb Nathan Blecharczyk bekendgemaakt. Gemeenten kunnen zo beter handhaven op illegale verhuur en overlast.

Airbnb kondigt ook aan dat er een overlastmeldlijn komt, dat in alle gemeenten toeristenbelasting gaat worden betaald en dat het data gaat delen met gemeenten.


Likeability of6

Sudoku

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


ProRail wil passagierstreinen in GreenDeal EU

ProRail wil passagierstreinen in GreenDeal EU

ProRail wil passagierstreinen in GreenDeal EU/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:24

ProRail vraagt de Europese Unie om te investeren in het Europese spoornetwerk en reizigerstreinen op te nemen in de Green Deal, de plannen van klimaat-eurocommissaris Frans Timmermans. Goederentreinen zijn al opgenomen in de klimaatplannen van de EU.

Als reizigers binnen Europa vaker voor de trein kiezen in plaats van voor het vliegtuig, bespaart dat volgens ProRail 2 tot 8 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar. „Inzet op een goed functionerend Europees spoornetwerk kan een substantiële bijdrage leveren aan het klimaatbeleid", aldus een woordvoerder van ProRail.

Beter samenwerken


Auto zonder bestuurder slaat over kop bij Barneveld

Auto 'zonder bestuurder' slaat over kop bij Barneveld

De passagier beweerde echt niet de bestuurder te zijn / Pexels

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:54

Een ongeluk in de buurt van Barneveld vannacht is op z'n minst curieus te noemen. De auto die over de kop sloeg, had namelijk geen bestuurder aan boord.

Hulpdiensten werden vannacht opgeroepen om een auto die van de weg was geraakt in de plaats De Valk. De wagen was over de kop geslagen, meldt het Barnevelds Dagblad. Op de plek van het ongeluk troffen de hulpdiensten echter alleen iemand aan in de passagiersstoel.

Niet de bestuurder


Rustig in gemeente waar coronaviruspatiënt woont

Rustiger in gemeente waar coronaviruspatiënt woont

In Loon op Zand komen mensen vandaag minder op straat / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:34

In het Brabantse Loon op Zand is het vrijdagochtend rustig op straat. Het is de plaats waar de 56-jarige man woont die besmet is met het coronavirus.

De man ligt op dit moment in het ziekenhuis in Tilburg, waar hij in quarantaine is.

Terughoudend


Coronavirus in steeds meer Europese landen

Coronavirus in steeds meer Europese landen

Coronavirus in steeds meer Europese landen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:14

In verschillende delen van de wereld worden nieuwe meldingen gemaakt van het coronavirus. Onder andere in Nieuw-Zeeland, Litouwen, Nigeria en Wit-Rusland maakten gevallen bekend.

Het eerste geval in Nieuw-Zeeland is een persoon van in de 60 die eerder in Iran was, zei het ministerie van Volksgezondheid vrijdag. De patiënt wordt behandeld in een ziekenhuis in Auckland. Het is onduidelijk of het om een man of vrouw gaat.

Ook in Nederland werd het virus vastgesteld: een man uit Loon op Zand ligt in quarantaine in een Tilburgs ziekenhuis omdat hij het virus heeft.


Turkse militairen gedood bij luchtaanval Syrië

Turkse militairen gedood bij luchtaanval Syrië

Turkse militairen gedood bij luchtaanval Syrië / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:29

Zeker 33 Turkse militairen zijn omgekomen door een luchtaanval in de Syrische provincie Idlib. Dat zegt de gouverneur van de zuidelijke Turkse provincie Hatay, die grenst aan Syrië.

De aanval zou volgens Ankara zijn uitgevoerd door het Syrische regeringsleger of Rusland, dat militaire steun geeft aan het Syrische regime van Bashar al-Assad. Turkije reageerde vrijdag met artilleriebombardementen op stellingen van het Syrische regeringsleger, meldden overheidsfunctionarissen aan staatspersbureau Anadolu.

Crisisberaad


Dodelijk ongeluk op A12 mogelijk door plofkraak

Dodelijk ongeluk op A12 mogelijk door plofkraak

Eén van de passagiers ging er zwaargewond vandoor / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:59

Door een botsing op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vrijdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Een van de inzittenden ging er na het ongeval, mogelijk zwaargewond, vandoor.

Onderzocht wordt of er een verband is met een plofkraak in de nacht van donderdag op vrijdag in Duitsland, meldt de politie.

Helikopter ingezet


Ruim 11.000 'verSCHRIKKELlijke kinderen'

Zaterdag vieren ruim 11.000 mensen hun verjaardag / GettyImages

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 06:45

Schrikkeldag is een bijzondere dag. Om jarig te zijn - wist je trouwens dat Superman dat ook is de 29ste? -, maar ook door de eeuwenoude Ierse traditie waarbij de vrouwen op één knie gaan. A gebeurt dat hier nog niet, maar als je het doet, krijg je „een leuke korting" van trouwambtenaar Pauline.

Dit jaar zijn op 29 februari ruim 11 duizend mensen jarig. Schrikkeldag blijkt verder een populaire trouwdag in februari te zijn, meldt het CBS. Morgen kunnen 466 kinderen die vier jaar geleden geboren werden voor het eerst hun verjaardag op schrikkeldag vieren. In totaal zijn ruim 11 duizend mensen in Nederland op schrikkeldag jarig. Zes van hen worden honderd.

'Een dag om alles te doen waar je de afgelopen vier jaar geen tijd voor had'. En 'wie op 29 februari geboren is, wordt zelden volwassen'. Een rondje ’schrikkeldag’ op Google en behalve de vele oproepen van verschillende media, allemaal naarstig op zoek naar schrikkelkinderen en/of schrikkelechtparen, vind je de meest schriksvondige frases, van Loesje tot tegeltje.


Lees de krant van morgen nu alvast online

Lees de krant van morgen nu alvast online

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Wil jij ook je dag goed beginnen met een gloednieuwe Metro? Morgen is hij in de bakken van bijna alle treinstations te vinden, maar online kun je hem ook alvast lezen. Fijn, voor als je niet kan wachten op deze kersverse editie.

In de krant van morgen lees je onder meer over het feit dat vanaf 1 juli 2022 het verplicht is om op elke verdieping in huis een rookmelder te plaatsen en waarom dit volgens brandmannen en de Brandwondenstichting zo belangrijk is.

Verder gaat Metro in gesprek met de vier finalisten van The Voice of Holland. Emma, Sophia, Daphne of Stef: één van deze vier namen schalt vrijdagavond door de buis als jubileum-Voice of Holland.


Eerste besmetting coronavirus in Tilburg

Eerste besmetting coronavirus in Tilburg

De patiënt is kort geleden in de regio Lombardije geweest. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Er is in Nederland één persoon positief getest op het coronavirus. Dat zegt minister Bruno Bruin van Medische Zorg. 

Het gaat om een persoon van tegen de 50 in Tilburg. De patiënt is kort geleden in de regio Lombardije geweest, zegt het RIVM. Met labonderzoek is de diagnose COVID-19 vastgesteld. De man is twee keer positief getest op het virus, zegt Bruins. Dat is protocol, om fouten te voorkomen.

De patiënt die in Tilburg is opgenomen met het coronavirus is twee keer positief getest op het virus, zegt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg in Nieuwsuur.


Tv-kok Hugo Kennis verslikt zich ernstig live op tv
Likeability of3

Tv-kok Hugo Kennis verslikt zich ernstig live op tv

Hugo Kennis verslikte zich tijdens het bereiden van een gekruide Japanse rijstbal. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Televisiekok Hugo Kennis stikte bijna tijdens het koken in de uitzending van 5 Uur Live. De crew moest achter de schermen zelfs de heimlichgreep toepassen. Gelukkig lukte dit na vijf pogingen. 

Hugo verslikte zich tijdens het bereiden van een gekruide Japanse rijstbal. „Ik probeerde een stukje norivel van mijn vinger af te blazen", legt hij uit aan RTL Boulevard. „Dat zijn hele droge vellen en als ze nat worden zuigen ze water op. Ik wilde inademen en ik ademde die norivel in." Dat velletje zeewier schoot in zijn luchtpijp. „Ik dacht: we zijn live en ik ga niet moeilijk doen. Ik probeerde het weg te slikken en dat duurde een aantal minuten, totdat ik geen lucht meer kreeg."

Hugo heeft zichzelf toen tegen het aanrecht aangegooid, om een soort van eenzijdige heimlich-actie te doen. „Toen ging het echt mis." Kijkers zagen hoe de televisiekok snel de set verliet. Achter werd hij opgevangen door zijn visagiste, die letterlijk de heimlichmanoeuvre toepaste. Na vijf pogingen kwam het norivelletje eindelijk los. „Toen ben ik out gegaan, want ik had iets te lang geen zuurstof gehad. Na een half uurtje was ik er weer, hoor."


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar