In het nieuws

Boerin Steffi en Roel: een jaar later

Boerin Steffi en Roel uit het vorige seizoen Boer zoekt Vrouw, op de plek waar het een jaar geleden allemaal echt begon... / Janneke Meulenpas Fotografie

Foto van 'Iris Hermans'

15 JUL 2019

Metro’s Iris toog weer naar erve Verhagen en liep met boerin Steffi en Roel over het zandpad waarop ze elkaar de liefde verklaarden. Precíes een jaar geleden. ,,Het ging zo houten klazerig toen...” En ze hebben nieuws!

Op haar boerenfluit

Haar wangen kleuren spontaan nog roder als ze aan dat moment terugdenkt. „Het voelt nog steeds heel ongemakkelijk.” Ze friemelt aan haar polo, dat sinds het vorige seizoen Boer zoekt Vrouw (BzV) samen met haar krulletjes, blosjes en het woord ‘maf’ echte Steffi-kenmerken zijn geworden. Hij herinnert zich vooral nog de zenuwen. „Ik dacht dat ze me naar huis zou sturen...”

Een jaar geleden...

Het was 15 juli 2018, de dag die de BzV-annalen zou ingaan als het meest ongemakkelijke keuzemoment ooit, en daarom misschien wel het mooiste. Hengstenboerin Steffi, die de harten van vele Nederlanders veroverde door haar ongefilterde kwetsbaarheid (en die rode Zwitsal-wangetjes) koos daar voor sympathieke hovenier Roel, maar wist niet goed hoe het te zeggen. Geen romantische Titanic-scène of enige romantiek uit de mond van de nuchtere Brabantse. „Ik heb het maar op z’n boerenfluit gezegd, gewoon zoals het was.” En het was goed.

Een jaar geleden...

Processierupsen

Het is bijna 15 juli 2019. Op het zandpad tegenover de boerderij lopen Steffi Verhagen en Roel Verhagen. „En nee, we zijn niet stiekem getrouwd, we hebben toevallig dezelfde achternaam.”

„Kijk, hier heeft Roel een boom eruit getrokken." Ze wijst naar een kuil in de grond, ,,en dit hier was dé plek.” Ze staan stil op het zandpad waar een jaar geleden de zenuwen, hormonen en adrenaline door de lijven gierden. „Ik was helemaal de kluts kwijt, voelde me zo maf.” Nu voelt het ‘keigoed’, maar geen romantische picknick ter ere van hun eerste jubileum. „Het zit hier onder de processierupsen!” Roel toont zijn bultjes-armen. „Zullen we weer naar binnen gaan?”

Steffi en Roel. Roel en Steffi. Allebei eind twintig, beiden Brabo’s in hart en nieren. Zij uit Boekel, hij uit ’t Hapert, zo’n 65 kilometer verderop. Ze praten allebei met een aanstekelijk Brabants accentje, zo eentje waarvan je meteen zin krijgt in bier en worstenbroodjes. Het zijn levensgenieters pur sang. Of op z’n Steffi’s: „Echte Boergondiërs. We houden allebei heel erg van goed eten en drinken.” Roel is even afgeleid en prikt met iets in zijn vinger. Hij heeft een splinter en gebruikt geen pincet, maar een kurkentrekker. „Typisch weer”, knipoogt zij.

Samen met Steffi en Roel (en de processierupsen)

Een paar uur in hun gezelschap en je wilt eigenlijk niet meer weg. Waar je als vrijgezel vaak het derde (of vijfde) wiel-effect hebt met stelletjes, draait het met hen gewoon lekker. Ze stellen vragen terug en denken mee over belangrijke zaken -„Maar op wat voor type val je dan?”-. De sfeer is gewoon gezellig, alsof je met vrienden een biertje drinkt. Dit keer alleen niet in Café De Donkere Wolk, zoals Roel de ‘kantine’ in het gedeelte van de boerderij waar Steffi woont, noemt. „En waar de kastelein meer drinkt dan het volk!”

Ze moeten samen lachen, denken terug aan de vele avondjes die ze daar afgelopen wintermaanden aan de bar hebben doorgebracht. Biertjes drinkend (hij: Tripel Karmeliet, zij: Weisinger), urenlang kletsen met elkaar. Nee, uitgepraat raken ze nooit, schudden ze het hoofd, alleen is het ‘café’ nu even niet toegankelijk vanwege werklui die er bezig zijn. Stuk van het dak eraf gewaaid, maar ach, halen ze synchroon de schouders op. „We zitten met dit weer toch liever buiten, echte buitenmensen, hè?”

Samen zeveren

Ze voegen daad bij woord en lopen naar buiten. Het uitzicht is wijds en weids, de zon schijnt hier de hele dag. Twee houten ligstoelen staan op het zuiden, in het midden prijkt een schaal. Niet zomaar een schaal, maar de vuurschaal, die al in menig Instagram-post voorbij kwam. „Onze eerste gezamenlijke aankoop”, vertelt Roel trots. „Hier kan ik uren met mijne moat naar kijken en samen zeveren.”

Ouwehoeren dus, en met mijne moat bedoelt hij zijn Steffi, die hem weer haar máát noemt. Ja, dat ‘maatjesschap’ is belangrijk voor hen. „We begrijpen elkaar, vinden dezelfde dingen leuk”, maar dat betekent niet dat ze zich ook niet woest tot elkaar aangetrokken kunnen voelen. „Als ik hem dan de heg zie scheren met die spiermassa van hem...” Steffi bloost er van, „Het is een echte kerel, geen gezeik en gewoon hoppakee.”

Roel gaat er een beetje rechterop van zitten, spant onbewust zijn armspieren aan. „Steffi is niet lullen, maar poetsen, dat spreekt me aan.” Al kan Steffi aardig lullen. „En van poetsen houd ik niet!”

Hij vindt haar op haar aantrekkelijkst ‘als ze met een hengst bezig is’. Ze kijkt hem vragend aan. „Je bedoelt toch niet als ik diep met mijn hand in zijn...?” Nee, nee, schatert Roel. „Als je een wilde hengst in het gareel weet te krijgen... Heel mooi om te zien.” Ze schenken nog een cola in en hondje Barry springt in Roels armen. „Is ook mijne moat”, kriebelt hij over het tevreden snuitje. „Het voelt gewoon goed”, vervolgt Steffi. „Ik heb nooit een twijfel gehad, het is alleen maar leuker geworden.”

Gevalletje op het juiste moment, de juiste oproep, de juiste kijker. „Zonder Boer zoekt Vrouw was ik de rest van m’n leven alleen gebleven, dan was de muur die ik om mezelf heen had gebouwd alleen maar groter geworden.”

Ook Roel heeft nooit enige twijfel gehad. Steffi is het voor hem, „Ik ben heel gelukkig met dit meidje. Sterker nog...” Ze kijken elkaar even aan. „Zullen we het vertellen?” vragen ze elkaar zonder het hardop te zeggen. „Ja”, zeggen diezelfde vier lichte pretogen.

Leuk nieuws!

„Ik heb een huis in Boekel gekocht en Steffi komt bij me wonen!” Hij straalt ervan, zij ook. „Een hoekhuis iets verderop, aan het weiland, zodat ze hier nog het boerengevoel heeft.”

In november gaat het gebeuren en de vuurschaal hebben ze al. Huisje, weilandje, beestje (Barry gaat mee) en feestje, natuurlijk. „We gaan nog een dikke housewarming geven, kom je ook ?”

Een feestje maken ze er eigenlijk altijd wel van, en vandaag vieren ze hun eerste jaar samen. Een jaar dat voorbij gevlogen is en vol hoogtepunten zat. Zo zaten ze aan tafel bij Jinek met Valentijnsdag. ,,Zo waanzinnig om mee te maken, die Eva Jinek is echt een tof wijf.” En de BzV-afterparty, waar ze werden onthaald als echte popsterren, herinnert hij zich nog als de nacht van gisteren. ,,Ik voelde me daar net Guus Meeuwis!”

Tot slot nog wat liefdesadviezen voor ondergetekende en andere vrijgezellen. „Wie niet waagt, die niet wint en gun het jezelf vooral ook.” En misschien wel de gouden tip: zoek iemand die bij je past, met Steffi en Roel als levende bewijs. „Dan heb je het gewoon keigezellig samen.”

BzV en de toekomst

Vraag je de kijkers wie ze het leukste BzV-stel ooit vinden, is de kans heel groot dat ze Steffi en Roel zeggen. De hengstenboerin slash hippisch ondernemer en hovenier slash uitvoerder in groot groen hebben elkaar dankzij het populaire programma helemaal gevonden en ze raden het dan ook iedereen aan om mee te doen of om te schrijven.

Binnenkort weer een nieuw seizoen, op 1 september komen de nieuwe boeren op tv bij KRO-NCRV, ,,Als straks die nieuwe lichting komt, zullen ze ons wel snel vergeten...” Dat valt te bezien, nog altijd wordt het stel overal herkend en voor veel events gevraagd, ‘een circus’ waar ze best van zijn gaan houden. Deelname aan Expeditie Robinson lijkt haar nog wel wat, of samen in ‘Ik Hou van Holland’, mijmert Roel hardop, ,,maar dan wel in team Guus!” Dat Yvon Jaspers, die veel voor hen heeft betekend en waarmee altijd nog contact is, ‘zo door het slijk werd gehaald’, vinden ze moeilijk te verkroppen. Het voelt als onrecht, en daar kan Steffi niet tegen. ,,Mensen gaan zo ver voor publiciteit... Prima als je een mening hebt, maar houd het een beetje leuk, er is al genoeg ellende op de wereld. ”

Ambities, plannen en dromen zijn er genoeg. Zo is Verhagen Horse Service bezig met een uitbreiding van de paardenhouderij, inclusief een gastenverblijf, ,,en misschien wel mijn eigen eetcafé.” Ze houden niet van sleur en geen dag is hetzelfde. ,,Ik heb hem van tevoren gezegd dat het nooit saai zou worden met mij...”

Met de koelkast altijd goed gevuld, in het weekend ergens wel een huis- of tuinfeest,  festival of concert, en/of samen proosten bij de vuurschaal, staat het als een poal boven het weiland, of bier: Het leven is goed, hier op het Brabantse platteland.

BEKIJK OOK


Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen.

Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen

Weer een jonge vrouw aangevallen in Wageningen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

26 MIN

Een studente in Wageningen (Gelderland) is zaterdagavond op de Haarweg aangevallen door drie mannen. Ze hadden het voorzien op haar tas, maar kregen deze niet te pakken. De studente kon ontkomen.

Dit incident is alweer het derde incident in korte tijd, waarbij een jonge vrouw werd belaagd in de Gelderse universiteitsstad. Vorige week zaterdag werd een 21-jarige vrouw beroofd, eveneens op de Haarweg. Zij werd bedreigd door een man met een wapen en moest haar spullen afgeven.

Mogelijk verband


Film Breaking Bad verschijnt binnenkort op Netflix.

Film Breaking Bad binnenkort op Netflix

Film Breaking Bad verschijnt binnenkort op Netflix . Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Goed nieuws voor alle fans van de Amerikaanse serie Breaking Bad. Netflix heeft 24 augustus namelijk bekend gemaakt dat de geruchten over een mogelijke Breaking Bad-film waar zijn! De film die ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’ heet, zal vanaf 11 oktober op Netflix te zien zijn.

Een personage waarvan we zeker weten dat hij terugkeert in de film is Jesse Pinkman gespeeld door Aaron Paul. Zijn personage wordt namelijk genoemd in de trailer en in het laatste seizoen van de serie bleef zijn lot onbekend.

Ook zie je in de trailer hoe Skinny Pete, gespeeld door Charles Baker, ondervraagd wordt over Jesse Pinkman. Of de rest van de originele cast uit de serie ook in de film speelt, is nog niet bekend.


Camping ontruimd om uitgebrand busje met drugsafval.

Camping ontruimd om uitgebrand busje met drugsafval

Stockfoto van drugsafval, dus niet desbetreffende afval. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Dat was even schrikken voor de bewoners van een camping in het Noord-Brabantse dorp Ulicoten. De camping waar ze verbleven werd zaterdagavond (24 augustus) namelijk ontruimd vanwege een busje met drugsafval.

Op een pad in de buurt van de camping werd de deels uitgebrande bus gevonden. De expert chemische stoffen van de brandweer heeft volgens de politie het afval onderzocht. Er was mogelijk explosiegevaar vanwege de dampen van het afval.

Gasten van de camping werden opgevangen in de kantine. In het begin van de nacht konden ze weer terug naar hun onderkomens.


Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij! Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Ben jij ook al weken aan het niezen en snotteren? Dan kun je nu weer opgelucht ademhalen, het hooikoortsseizoen is namelijk zo goed als voorbij. Het aantal graspollen in de lucht is volgens Weeronline en Wageningen University dusdanig laag dat weinig mensen nog klachten hebben.

De afgelopen weken veroorzaakte vooral de bijvoet hooikoortsklachten. Door de extreme warmte eind juli kwamen deze planten snel tot ontwikkeling. De bloei piekte daardoor vroeg met als voordeel dat de planten eerder uitgebloeid zijn.

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij!

Feest: Hooikoortsseizoen eindelijk voorbij! Foto: ANP.


NL'se uitsmijter opgepakt om mishandeling klant.

NL'se uitsmijter opgepakt om mishandeling klant

NL'se uitsmijter opgepakt om mishandeling klant. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

In de Duitse stad Keulen is een Nederlandse uitsmijter opgepakt wegens mishandeling van een 21-jarige Israëliër. Hij en zijn Duitse collega zouden ruzie hebben gekregen met het slachtoffer. Tijdens deze ruzie raakte het slachtoffer gewond aan zijn oog.

De vechtpartij vond plaats in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 augustus in het stadsdeel Ehrenfeld. De Israëliër was met een 20-jarige landgenoot en een 19-jarige Australiër aan het stappen.

Arrestaties


NASA onderzoekt eerste geval van spacecrime

NASA/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Spacecrime. Het klinkt als iets futuristisch, maar er is mogelijk een eerste zaak op handen. Ruimtevaartorganisatie NASA onderzoekt momenteel de situatie.

Bankaccount gehackt

De misdaad zou gepleegd zijn door de astronaut Anne McClain. Terwijl ze zich op het ISS-ruimtestation bevond, zou ze het bankaccount van haar voormalige vrouw gehackt hebben, zo meldt The New York Times.


Honderden nieuwe branden in Amazone-gebied

Amazone-gebied/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In het Braziliaanse Amazonegebied zijn eind deze week honderden nieuwe branden uitgebroken. Dat heeft het Braziliaanse nationale instituut voor ruimteonderzoek (INPE) zaterdag bekendgemaakt.

79.000 branden dit jaar

INPE meldde dat tussen donderdag en vrijdag (plaatselijke tijd) 1663 nieuwe branden in Brazilië zijn ontstaan. Ruim de helft daarvan woedt in het Amazonewoud. In Brazilië zijn dit jaar inmiddels bijna 79.000 branden waargenomen. Dat is het grootste aantal sinds 2013.


CDA verwijt Ollongren 'mislukken' boerkaverbod

Kasja Ollongren/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De invoering van het boerkaverbod is mislukt en dat valt verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren te verwijten, dat vindt coalitiepartner CDA.

De D66-vicepremier heeft de maatregel volgens Tweede Kamerlid Harry van der Molen niet goed voorbereid. Van der Molen neemt de minister kwalijk dat vervoersbedrijven niet meewerken aan het verbod om het gezicht te bedekken in het openbaar vervoer.

Geen goede afspraken


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

21 AUG 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Likeability of3

Stel verongelukt twee minuten na eigen bruiloft

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Minuten nadat een Texaans koppel was getrouwd en de echtelieden op weg waren naar hun eigen bruiloftsfeest, sloeg het noodlot toe.

Pick-uptruck

Harley Morgan en Rhiannon Boudreaux hadden elkaar volgens CNN twee minuten eerder het ja-woord gegeven toen het noodlot hen trof tijdens een botsing op een pick-uptruck. De bestuurder van de pick-uptruck bleef ongedeerd.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Cultuurminister Algerije stapt op na 5 concertdoden

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De Algerijnse minister van cultuur heeft zijn ontslag ingediend. De reden hiervoor is dat er onlangs vijf doden vielen bij één concert.

Tijdens een rapconcert in de hoofdstad Algiers ging het 22 augustus gruwelijk mis. Het optreden van Soolking vond plaats in een oud stadion, toen er bij een van ingangen paniek uitbrak.

Chaos


Prins Andrew: gedrag Epstein wekte geen wantrouwen

Prins Andrew: gedrag Epstein wekte geen wantrouwen

De Britse prins Andrew. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Britse prins Andrew zag in het gedrag van Jeffrey Epstein nooit aanleiding voor vermoedens van seksueel misbruik. Dat meldde Andrew zaterdag in een verklaring.

Spijt van contact

De prins stelde dat hij Epstein sinds 1999 kent. Hij liet weten dat hij Epstein een tot twee keer per jaar zag en dat hij tijd heeft doorgebracht in een aantal verblijven van de multimiljonair. „Tijdens de beperkte tijd die ik met hem doorbracht ben ik nooit getuige geweest van gedrag dat vervolgens leidde tot zijn arrestatie."


Man dood na melding mogelijk zedendelict Assen
Likeability of5

Man dood na melding mogelijk zedendelict Assen

Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Assen is zaterdagmiddag een man om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in een woonwijk. Vijf omwonenden zijn opgepakt. Volgens de politie waren de vijf op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

Onzedelijke handelingen

De politie kreeg tegen 13.00 uur een melding over een man op het veldje die onzedelijke handelingen zou uitvoeren met een kind. Agenten gingen daarop af, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gerend.


likedislike
user_ef216baabddb3c512cbf44a03a726c2fe173771b_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_a8a443e104d15b393159538de4ae45220e6cdf3f_avatar

1,5 ton voor actie voor Amazone

1,5 ton voor actie voor Amazone

Het Amazonegebied. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft sinds donderdagavond 150.000 euro ingezameld voor het Amazonegebied. Dat meldde de natuurorganisatie zaterdagmiddag. De actie gaat de komende week door.

Bestrijding van branden

De opbrengst gaat naar de bestrijding van diverse branden in het Amazonegebied en omliggende natuurparken. Het geld uit Nederland wordt onder meer besteed aan veiligheidspakken, zuurstofmaskers en helmen voor veertig parkrangers.


  Honderden bij Animal Rights Mars Amsterdam
Likeability of3

Honderden bij Animal Rights Mars Amsterdam

Het doel van de mars is het aan de kaak stellen van de uitbuiting van dieren. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Amsterdam hebben enkele honderden mensen zich verzameld voor The Official Animal Rights March. Het is de tweede keer dat de mars tegen iedere vorm van het gebruiken, misbruiken en uitbuiten van dieren in Nederland wordt gehouden. Vooraf hadden 1200 mensen op Facebook aangegeven te zullen komen.

Menselijk nut

Het is eigenlijk een ‘bewustzijnsmars’ om te laten zien dat er mensen zijn die op een andere manier met dieren omgaan, aldus Erwin Vermeulen, campagneleider Animal Rights. „Dieren worden nu principieel verkeerd gebruikt voor menselijk nut, bijvoorbeeld in laboratoria, in de bioindustrie, maar ook door op ze te jagen. Door ons eens per jaar op straat te laten zien, maken we andere mensen er misschien van bewust dat het anders kan. Ik ben hoopvol. De vleesconsumptie daalt en de verkoop van vleesvervangers stijgt."


sad
user_9e82595a1de5dc658275a323f62d64171c118a95_avatar

Vader Dascha: geen vertrouwen in onderzoek OM

Vader Dascha: geen vertrouwen in onderzoek OM

Rene Graafsma, de vader van de omgekomen Dascha, voor het politiebureau om camerabeelden. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De vader van de 16-jarige Dascha, René Graafsma, heeft het vertrouwen in het tweede forensische onderzoek naar de doodsoorzaak van zijn dochter opgezegd. Het 16-jarige meisje overleed in november 2015 toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading onder een trein terechtkwam.

Camerabeelden

Graafsma doet al lange tijd zelf ook onderzoek naar de gebeurtenissen. Volgens hem blijkt uit onderzoek van het particuliere onderzoeksteam van de familie dat hij niet alle camerabeelden heeft ingezien rond de plek waar zijn dochter overleed, terwijl hij hier wel om verzocht heeft.


Boete voor nachtelijke klim hijskraan van 80 meter
Likeability of5

Boete voor nachtelijke klim hijskraan van 80 meter

Een hijskraan bij de Amsterdamse Zuidas. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Amsterdamse politie twee jongemannen uit een hijskraan moeten halen. De nachtelijke klim had hen gebracht naar een hoogte van 80 meter, van waar zij 'boven zaten te genieten van het uitzicht', schrijft de politie Amsterdam Zuid de Pijp op Facebook.

Vreemde geluiden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Bestuurder rijdt door na aanrijding met voetganger
Likeability of3

Bestuurder rijdt door na aanrijding met voetganger

Een 27-jarige man raakte gewond na een aanrijding met een auto. De bestuurder reed door. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Waalwijk in Noord-Brabant is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man gewond geraakt toen hij werd geschept door een auto. De bestuurder van de auto is na het ongeluk doorgereden.

Het incident gebeurde op de Mozartlaan in Waalwijk. De 27-jarige man die gewond raakte, is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Oversteken


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Files richting stranden vanwege warme weer

Files richting stranden vanwege warme weer

Voor vandaag worden er temperaturen tussen de 27 en de 30 graden verwacht. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het warme weer zorgt voor files richting de stranden. Volgens de ANWB is het vooral op de A58 druk op weg naar de kust in Zeeland. Voor vandaag worden er temperaturen tussen de 27 en de 30 graden verwacht in heel Nederland.

Tussen Bergen op Zoom en Vlissingen moeten automobilisten mede door een auto met pech rekening houden met een vertraging van een half uur. Ook bij Zierikzee en richting het strand in Zandvoort staan files.

Hitteplan