In het nieuws

Boerin Steffi en Roel: een jaar later

Boerin Steffi en Roel uit het vorige seizoen Boer zoekt Vrouw, op de plek waar het een jaar geleden allemaal echt begon... / Janneke Meulenpas Fotografie

Foto van 'Iris Hermans'

15 JUL 2019

Metro’s Iris toog weer naar erve Verhagen en liep met boerin Steffi en Roel over het zandpad waarop ze elkaar de liefde verklaarden. Precíes een jaar geleden. ,,Het ging zo houten klazerig toen...” En ze hebben nieuws!

Op haar boerenfluit

Haar wangen kleuren spontaan nog roder als ze aan dat moment terugdenkt. „Het voelt nog steeds heel ongemakkelijk.” Ze friemelt aan haar polo, dat sinds het vorige seizoen Boer zoekt Vrouw (BzV) samen met haar krulletjes, blosjes en het woord ‘maf’ echte Steffi-kenmerken zijn geworden. Hij herinnert zich vooral nog de zenuwen. „Ik dacht dat ze me naar huis zou sturen...”

Een jaar geleden...

Het was 15 juli 2018, de dag die de BzV-annalen zou ingaan als het meest ongemakkelijke keuzemoment ooit, en daarom misschien wel het mooiste. Hengstenboerin Steffi, die de harten van vele Nederlanders veroverde door haar ongefilterde kwetsbaarheid (en die rode Zwitsal-wangetjes) koos daar voor sympathieke hovenier Roel, maar wist niet goed hoe het te zeggen. Geen romantische Titanic-scène of enige romantiek uit de mond van de nuchtere Brabantse. „Ik heb het maar op z’n boerenfluit gezegd, gewoon zoals het was.” En het was goed.

Een jaar geleden...

Processierupsen

Het is bijna 15 juli 2019. Op het zandpad tegenover de boerderij lopen Steffi Verhagen en Roel Verhagen. „En nee, we zijn niet stiekem getrouwd, we hebben toevallig dezelfde achternaam.”

„Kijk, hier heeft Roel een boom eruit getrokken." Ze wijst naar een kuil in de grond, ,,en dit hier was dé plek.” Ze staan stil op het zandpad waar een jaar geleden de zenuwen, hormonen en adrenaline door de lijven gierden. „Ik was helemaal de kluts kwijt, voelde me zo maf.” Nu voelt het ‘keigoed’, maar geen romantische picknick ter ere van hun eerste jubileum. „Het zit hier onder de processierupsen!” Roel toont zijn bultjes-armen. „Zullen we weer naar binnen gaan?”

Steffi en Roel. Roel en Steffi. Allebei eind twintig, beiden Brabo’s in hart en nieren. Zij uit Boekel, hij uit ’t Hapert, zo’n 65 kilometer verderop. Ze praten allebei met een aanstekelijk Brabants accentje, zo eentje waarvan je meteen zin krijgt in bier en worstenbroodjes. Het zijn levensgenieters pur sang. Of op z’n Steffi’s: „Echte Boergondiërs. We houden allebei heel erg van goed eten en drinken.” Roel is even afgeleid en prikt met iets in zijn vinger. Hij heeft een splinter en gebruikt geen pincet, maar een kurkentrekker. „Typisch weer”, knipoogt zij.

Samen met Steffi en Roel (en de processierupsen)

Een paar uur in hun gezelschap en je wilt eigenlijk niet meer weg. Waar je als vrijgezel vaak het derde (of vijfde) wiel-effect hebt met stelletjes, draait het met hen gewoon lekker. Ze stellen vragen terug en denken mee over belangrijke zaken -„Maar op wat voor type val je dan?”-. De sfeer is gewoon gezellig, alsof je met vrienden een biertje drinkt. Dit keer alleen niet in Café De Donkere Wolk, zoals Roel de ‘kantine’ in het gedeelte van de boerderij waar Steffi woont, noemt. „En waar de kastelein meer drinkt dan het volk!”

Ze moeten samen lachen, denken terug aan de vele avondjes die ze daar afgelopen wintermaanden aan de bar hebben doorgebracht. Biertjes drinkend (hij: Tripel Karmeliet, zij: Weisinger), urenlang kletsen met elkaar. Nee, uitgepraat raken ze nooit, schudden ze het hoofd, alleen is het ‘café’ nu even niet toegankelijk vanwege werklui die er bezig zijn. Stuk van het dak eraf gewaaid, maar ach, halen ze synchroon de schouders op. „We zitten met dit weer toch liever buiten, echte buitenmensen, hè?”

Samen zeveren

Ze voegen daad bij woord en lopen naar buiten. Het uitzicht is wijds en weids, de zon schijnt hier de hele dag. Twee houten ligstoelen staan op het zuiden, in het midden prijkt een schaal. Niet zomaar een schaal, maar de vuurschaal, die al in menig Instagram-post voorbij kwam. „Onze eerste gezamenlijke aankoop”, vertelt Roel trots. „Hier kan ik uren met mijne moat naar kijken en samen zeveren.”

Ouwehoeren dus, en met mijne moat bedoelt hij zijn Steffi, die hem weer haar máát noemt. Ja, dat ‘maatjesschap’ is belangrijk voor hen. „We begrijpen elkaar, vinden dezelfde dingen leuk”, maar dat betekent niet dat ze zich ook niet woest tot elkaar aangetrokken kunnen voelen. „Als ik hem dan de heg zie scheren met die spiermassa van hem...” Steffi bloost er van, „Het is een echte kerel, geen gezeik en gewoon hoppakee.”

Roel gaat er een beetje rechterop van zitten, spant onbewust zijn armspieren aan. „Steffi is niet lullen, maar poetsen, dat spreekt me aan.” Al kan Steffi aardig lullen. „En van poetsen houd ik niet!”

Hij vindt haar op haar aantrekkelijkst ‘als ze met een hengst bezig is’. Ze kijkt hem vragend aan. „Je bedoelt toch niet als ik diep met mijn hand in zijn...?” Nee, nee, schatert Roel. „Als je een wilde hengst in het gareel weet te krijgen... Heel mooi om te zien.” Ze schenken nog een cola in en hondje Barry springt in Roels armen. „Is ook mijne moat”, kriebelt hij over het tevreden snuitje. „Het voelt gewoon goed”, vervolgt Steffi. „Ik heb nooit een twijfel gehad, het is alleen maar leuker geworden.”

Gevalletje op het juiste moment, de juiste oproep, de juiste kijker. „Zonder Boer zoekt Vrouw was ik de rest van m’n leven alleen gebleven, dan was de muur die ik om mezelf heen had gebouwd alleen maar groter geworden.”

Ook Roel heeft nooit enige twijfel gehad. Steffi is het voor hem, „Ik ben heel gelukkig met dit meidje. Sterker nog...” Ze kijken elkaar even aan. „Zullen we het vertellen?” vragen ze elkaar zonder het hardop te zeggen. „Ja”, zeggen diezelfde vier lichte pretogen.

Leuk nieuws!

„Ik heb een huis in Boekel gekocht en Steffi komt bij me wonen!” Hij straalt ervan, zij ook. „Een hoekhuis iets verderop, aan het weiland, zodat ze hier nog het boerengevoel heeft.”

In november gaat het gebeuren en de vuurschaal hebben ze al. Huisje, weilandje, beestje (Barry gaat mee) en feestje, natuurlijk. „We gaan nog een dikke housewarming geven, kom je ook ?”

Een feestje maken ze er eigenlijk altijd wel van, en vandaag vieren ze hun eerste jaar samen. Een jaar dat voorbij gevlogen is en vol hoogtepunten zat. Zo zaten ze aan tafel bij Jinek met Valentijnsdag. ,,Zo waanzinnig om mee te maken, die Eva Jinek is echt een tof wijf.” En de BzV-afterparty, waar ze werden onthaald als echte popsterren, herinnert hij zich nog als de nacht van gisteren. ,,Ik voelde me daar net Guus Meeuwis!”

Tot slot nog wat liefdesadviezen voor ondergetekende en andere vrijgezellen. „Wie niet waagt, die niet wint en gun het jezelf vooral ook.” En misschien wel de gouden tip: zoek iemand die bij je past, met Steffi en Roel als levende bewijs. „Dan heb je het gewoon keigezellig samen.”

BzV en de toekomst

Vraag je de kijkers wie ze het leukste BzV-stel ooit vinden, is de kans heel groot dat ze Steffi en Roel zeggen. De hengstenboerin slash hippisch ondernemer en hovenier slash uitvoerder in groot groen hebben elkaar dankzij het populaire programma helemaal gevonden en ze raden het dan ook iedereen aan om mee te doen of om te schrijven.

Binnenkort weer een nieuw seizoen, op 1 september komen de nieuwe boeren op tv bij KRO-NCRV, ,,Als straks die nieuwe lichting komt, zullen ze ons wel snel vergeten...” Dat valt te bezien, nog altijd wordt het stel overal herkend en voor veel events gevraagd, ‘een circus’ waar ze best van zijn gaan houden. Deelname aan Expeditie Robinson lijkt haar nog wel wat, of samen in ‘Ik Hou van Holland’, mijmert Roel hardop, ,,maar dan wel in team Guus!” Dat Yvon Jaspers, die veel voor hen heeft betekend en waarmee altijd nog contact is, ‘zo door het slijk werd gehaald’, vinden ze moeilijk te verkroppen. Het voelt als onrecht, en daar kan Steffi niet tegen. ,,Mensen gaan zo ver voor publiciteit... Prima als je een mening hebt, maar houd het een beetje leuk, er is al genoeg ellende op de wereld. ”

Ambities, plannen en dromen zijn er genoeg. Zo is Verhagen Horse Service bezig met een uitbreiding van de paardenhouderij, inclusief een gastenverblijf, ,,en misschien wel mijn eigen eetcafé.” Ze houden niet van sleur en geen dag is hetzelfde. ,,Ik heb hem van tevoren gezegd dat het nooit saai zou worden met mij...”

Met de koelkast altijd goed gevuld, in het weekend ergens wel een huis- of tuinfeest,  festival of concert, en/of samen proosten bij de vuurschaal, staat het als een poal boven het weiland, of bier: Het leven is goed, hier op het Brabantse platteland.

BEKIJK OOK


Weer een mijlpaal: 18 miljoenste bitcoin dit weekend gemined

Weer een mijlpaal: 18 miljoenste bitcoin dit weekend gemined

Foto: Jack Guez / AFP

Foto van 'Erik Jonk'

8 MIN

Ee 18 miljoenste bitcoin is het afgelopen weekend gemined. Een mijlpaal voor de eerste én veruit bekendste cryptomunt.

Die mijlpaal heeft alles te maken met schaarste: er komen maximaal 21 miljoen bitcoins. Nu de 18 miljoenste bitcoin is gevonden, is 85 procent van alle bitcoins al in omloop.

Wat betekent dit voor bitcoin?


Twee doden in woning Hengelo, verdachte opgepakt

Twee doden gevonden in huis in Hengelo / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

De politie heeft na de vondst van twee lichamen in een huis aan de Julianalaan in het Gelderse Hengelo een verdachte aangehouden. De verdachte woont in hetzelfde huis. Hij had zich maandagochtend gemeld bij een ziekenhuis.

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers en de verdachte. Het is ook niet duidelijk of de verdachte gewond is en zich in het ziekenhuis liet behandelen, zei een woordvoerster van de politie.

Onderzoek


Keurmerk: 40 miljoen dieren per jaar hebben ‘beter leven’

Keurmerk: 40 miljoen dieren per jaar hebben ‘beter leven’, maar...

Foto's: Dierenbescherming

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 07:00

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft groeien en dus houden boeren hun dieren steeds diervriendelijker, zo blijkt uit maandag gepubliceerde jaarcijfers.

De Dierenbescherming verwacht komend jaar uit te komen op 40 miljoen dieren die per jaar volgens de criteria van het keurmerk worden gehouden. Dat zou een verdubbeling inhouden in nog geen vijf jaar tijd.

Is dat wel zo’n mooi getal?


Omzet jeugdzorg gestegen, toch kwart in rode cijfers

Beeld ter illustratie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Hoewel in de jeugdzorg vorig jaar de omzet is gestegen vergeleken met het jaar daarvoor en ook het aantal cliënten groter is geworden, kwam toch een kwart van die instellingen uit in de rode cijfers. Dat stelt inkoopcoöperatie Intrakoop.

Die organisatie baseert zich op de Jaarverslagenanalyse Jeugdzorg 2018, waarvoor 268 jaarverslagen van jeugdzorgorganisaties werden bekeken. Volgens de FNV stevent de jeugdzorg af op 'een ramp'.

Omzet en aantal cliënten gestegen


Acht doden bij onrust na protesten in Chili

Protest in de Chileense stad Vaparaiso / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Vijf mensen zijn zondag omgekomen tijdens een door plunderaars aangestoken brand in een kledingfabriek in de Chileense hoofdstad Santiago. Brandweermannen vonden de slachtoffers in de fabriek nadat ze het vuur hadden bestreden. Daarmee komt het totale aantal doden dit weekend op acht.

Drie mensen kwamen zaterdagavond (lokale tijd) om tijdens onlusten in Santiago door een brand in een supermarkt. Het vuur brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

„We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden", vertelde Rubilar aan verslaggevers.


Nieuwe Brexitdeal voor Lagerhuis, rechter kijkt naar brieven Johnson

Premier Boris Johnson in zijn ambtswoning / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:04

De Britse regering doet maandagmiddag naar verwachting een nieuwe poging de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis.

Dat besloot zaterdag nog geen definitieve goedkeuring te geven aan de overeenkomst die premier Boris Johnson sloot met de EU. Londen moest daardoor opnieuw om uitstel vragen van de brexitdeadline.

Deal en wetgeving


Tijdens ADE was de stad van de liefhebbers

Lekker hard(style) ontsporen op Amsterdam Centraal bij Roughstate, met Ran-D / MNO Photo

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 09:00

Ravende reporter Iris dook in de ADE-bubbel, met zo’n 400.000 andere liefhebber, ,,het is intelligent georganiseerd, zonder dat het te braaf is.”

Hoe dieper je Amsterdam Dance Event induikt, hoe heser je stem wordt, hoe viezer je nagels op een of andere manier worden, hoe stroever het ritsje van je heuptas dichtgaat, hoe strammer je kuiten en onderrug aanvoelen en hoe meer bultjes van al het zweten op je gezicht oppoppen. Ook dat is ADE. Maar ook hoe de hele stad gonst van de zin, hoe meer nieuwe (Insta)vrienden je erbij krijgt en hoe meer mooie herinneringen je opdoet. Júist dat is ADE.

Tijdens ADE is de stad van ons. Van de liefhebbers die vijf dagen en vijf nachten opgaan in de elektronische muziek. Waar (tijds)grenzen vervagen, het ontregelende de norm wordt en je soms niet meer weet of het dag of nacht is.


Video opgedoken van vandaag voorgeleide vader Ruinerwold

De boerderij waar het gezin jaren leefde / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:24

De 67-jarige vader die vorige week met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij hoort dan of hij langer moet blijven vastzitten, nadat hij donderdag was aangehouden.

Hij wordt verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen.

Afgezonderd gezin


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

'Te weinig mensen leggen donorkeuze vast'

Je kunt zelf aangeven of je donor wil zijn / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:14

Sinds het aannemen van de nieuwe donorwet in februari vorig jaar hebben 508.000 mensen hun keuze ingevuld. Dit is mooi, maar nog niet genoeg, vindt het ministerie. Daarom staat de komende week, de Week van het Donorregister, in het teken van meer informatie.

In de wet, die op 1 juli volgend jaar van kracht wordt, staat dat iedereen die in Nederland woont én ouder is dan 18 jaar vanaf die datum in het Donorregister komt. Welke keuze iemand maakt, bepaalt hij of zij zelf. Wie geen keuze invult, komt vanaf 1 juli 2020 in het register te staan met ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Voorlichtingsteams


Meer verdedigingsmiddelen in uitrusting boa's

De handhavers voerden actie voor middelen om zich te verdedigen tegen agressie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:59

Pepperspray en eventueel een wapenstok. Als het aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ligt, worden buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) uitgerust met verdedigingsmiddelen.

Volgens de Volkskrant wordt onder leiding van de minister nog dit jaar een landelijke regeling 'voor de uitrusting en bewapening van boa's' opgesteld. Ook de politietop, die tot voor kort tegen bewapening van boa's was, is daarbij betrokken.

Een doorbraak


Zoektocht vermiste hockeyvader nog zonder resultaat
Likeability of2

Zoektocht vermiste hockeyvader nog zonder resultaat

De zoektocht naar de 53-jarige Sacco Tange, die sinds een week wordt vermist, heeft zondag niets opgeleverd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De zoektocht naar de 53-jarige Sacco Tange uit Oosterhout, die sinds een week wordt vermist, heeft zondag niets opgeleverd.

Een speciaal zoekteam van 110 militairen en politieveteranen doorzocht samen met zo'n honderd vrijwilligers en een groep brandweerlieden een natuurgebied bij Den Hout, onder de rook van het Brabantse Oosterhout.

250 vrijwilligers


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Bangladesh stuurt duizenden vluchtelingen naar eiland

Bangladesh stuurt duizenden vluchtelingen naar eiland

Duizenden Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh hebben ingestemd met een omstreden verhuizing naar een eiland voor de kust. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Duizenden Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh hebben ingestemd met een omstreden verhuizing naar een eiland voor de kust. Een overheidscommissaris uit Cox's Bazar zei dat zo'n 6000 tot 7000 vluchtelingen hebben toegezegd naar Bhasan Char te willen gaan".

De autoriteiten willen in totaal zo'n 100.000 vluchtelingen naar het eiland in de Golf van Bengalen sturen. Critici zetten echter vraagtekens bij de bewoonbaarheid van Bhasan Char. Eilandbewoners zouden bijvoorbeeld kwetsbaar kunnen zijn als zware stormen overtrekken.

Overvolle vluchtelingenkampen


Ook bouwers in actie tegen stikstofaanpak
Likeability of3

Ook bouwers in actie tegen stikstofaanpak

Na de boeren wil ook de bouwwereld in actie komen tegen de aanpak van stikstofuitstoot. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Na de boeren wil ook de bouwwereld in actie komen tegen de aanpak van stikstofuitstoot. Op 30 oktober organiseert de nieuwe actiegroep Grond in Verzet een landelijke actiedag op het Malieveld in Den Haag.

Via Facebook hebben al 1300 mensen zich gemeld als deelnemer en nog eens bijna 8000 zeggen zich misschien aan te sluiten. Voor de manifestatie willen de initiatiefnemers sprekers uitnodigen van brancheorganisaties en vertegenwoordigers uit de politiek.

Schadelijke stoffen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Honderden mensen lopen zwarte mars tegen handlanger Dutroux

Honderden mensen lopen zwarte mars tegen handlanger Dutroux

Honderden mensen protesteren in Brussel tegen de beslissing dat Michel Lelièvre (rechts) onder voorwaarden vervroegd kan vrijkomen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Honderden mensen protesteerden zondag in Brussel met een zogenoemde ‘zwarte mars’ tegen de beslissing dat Michel Lelièvre, een handlanger van meervoudig moordenaar Marc Dutroux, onder voorwaarden vervroegd kan vrijkomen.

De mars werd exact 23 jaar na de witte mars gehouden. Toen trokken bijna 300.000 mensen door de straten van Brussel, in de nasleep van de affaire-Dutroux. Het was een van de grootste betogingen uit de Belgische naoorlogse geschiedenis.

25 jaar celstraf


Weduwnaar doet oproep: wie heeft trouwring van mijn vrouw gezien?

Weduwnaar doet oproep: wie heeft trouwring van mijn vrouw gezien?

Op Facebook doet weduwnaar Ozan Kanik een emotionele oproep, hij is namelijk de trouwring van zijn vrouw verloren. /Ozan Kanik

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Op Facebook doet weduwnaar Ozan Kanik een emotionele oproep. Hij is namelijk de trouwring van zijn vrouw verloren en kan deze sindsdien nergens meer vinden. Via de oproep hoopt hij in contact te komen met degene die de ring vindt. 

Ozan bleef de ring van zijn vrouw Cassiopea om zijn pink dragen, nadat zij overleed. Donderdag kwam zijn „grootste angst" tot werkelijkheid: hij verloor de ring. Zijn oproep op Facebook is al duizenden keren gedeeld.


Toch geen brexitbesluit – wat gebeurt er nu?

Toch geen Brexitbesluit, wat gebeurt er nu?

Wat een historisch brexitweekend had moeten zijn, leidde tot weer een verlenging van het ‘gebed zonder end’. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

GISTEREN

Wat een historisch Brexitweekend had moeten zijn, leidde tot weer een verlenging van het ‘gebed zonder end’. Wat is er allemaal gebeurd rondom de Brexit? En hoe nu verder?

Vrijdag werd er dan eindelijk een deal gesloten tussen de Europese Unie en de Britse premier Boris Johnson over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Europees Commissievoorzitter Juncker noemde de deal „een evenwichtige overeenkomst voor de EU en het Verenigd Koninkrijk en het bewijs van onze vastberadenheid oplossingen te vinden”. Johnson ging voor „een prachtige nieuwe deal die ons weer controle geeft”.

Stemming getorpedeerd


Politie pakt bestuurder aanrijding Deventer

Politie pakt bestuurder aanrijding Deventer

De politie heeft een 37-jarige man uit Deventer aangehouden voor het aanrijden van vijf voetgangers in zijn woonplaats. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft een 37-jarige man uit Deventer aangehouden voor het aanrijden van vijf voetgangers in zijn woonplaats. Ze houdt er rekening mee dat deze man de aanrijding opzettelijk heeft veroorzaakt. Over zijn motief kan de politie in het belang van het onderzoek" nog niets zeggen.

De verdachte reed zondagmorgen rond 05.30 uur in op de voetgangers in het uitgaanscentrum van Deventer. Vijf mensen raakten gewond, van wie er vier naar het ziekenhuis werden gebracht. De vijfde werd ter plekke behandeld. Alle gewonden waren aanspreekbaar, meldde de politie. Door de actie raakten ook terrasmeubilair en terrasschotten beschadigd.

Getuigen


 Onrust bij Partij voor de Dieren 'leidt tot zetelverlies'

Onrust bij Partij voor de Dieren 'leidt tot zetelverlies'

PvdD-leden zijn verontrust over de jongste ontwikkelingen binnen de partij. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het opstappen van boegbeeld Marianne Thieme en het onvrijwillige vertrek van partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel leiden tot virtueel zetelverlies voor de Partij voor de Dieren. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdD uitkomen op 4 zetels, terwijl de partij een week geleden in de peiling nog op 7 stond.

Partij beschadigd