Metro
Metro Nieuws 8 jul 2019 / 07:49 uur

Bijna 5,5 miljoen tv-kijkers WK-finale

Maar liefst 5,5 miljoen tv-kijkers hebben Oranje zondagavond de Wk-finale zien verliezen tegen de Verenigde Staten. Dat meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Naar de aansluitende huldiging keken in Nederland bijna 5 miljoen mensen en Studio France trok bijna 2,8 miljoen kijkers. De drie voetbaluitzendingen op NPO 1 vormen samen de top 3 van de best bekeken tv-programma’s van zondag.

Sterk WK

Hoewel het WK al geslaagd was, bleef de ultieme bekroning zondag uit. In de finale in Lyon wonnen de Verenigde Staten verdiend met 2-0.

Ondanks het verlies kan Oranje terugkijken op een sterk WK, waarin het doel werd bereikt door de halve finales te bereiken. Dat leverde de voetbalsters namelijk een ticket op voor de Olympische Spelen.

Gouden handschoen

Daarnaast was er ook goed nieuws voor Sari van Veenendaal. De aanvoerster van Oranje ontving na de verloren finale tegen de Verenigde Staten (0-2) de Gouden Handschoen. Van Veenendaal speelde een sterk toernooi, waarin ze heel wat fraaie reddingen verrichtte. Ook in de eindstrijd hield ze Oranje lang op de been.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bijna 5,5 miljoen tv-kijkers WK-finale
Sluiten