Metro
Metro Nieuws 5 jul 2019 / 11:35 uur

Bij WK-finale wel fanzone voor Leeuwinnen

Fans van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal kunnen voor komende finalewedstrijd wel een feestje vieren in Lyon. De autoriteiten in de Franse stad hebben toestemming gegeven voor een Oranje-fanzone voorafgaand aan de WK-finale. De Oranjeparade gaat niet door, omdat de afstand tussen de fanzone en het stadion te lang is (ruim 20 kilometer).

„We zijn verheugd dat de lokale autoriteiten na overleg met de Nederlandse ambassadeur in Parijs bereid zijn de fanzone te faciliteren”, meldt KNVB.

Oranjefeest

Voorafgaand aan de halve finale afgelopen woensdag konden de fans de Nederlandse voetbalsters niet steunen middels een Oranjeparade of fanzone. Van de Oranjeparade was sowieso al geen sprake, vanwege de afstand tot het stadion. De gemeente Lyon maakte dinsdag bekend dat er ook geen fanzone zou komen omdat de voorbereidingstijd te kort was, waardoor het niet verstandig was een dergelijke bijeenkomst te houden. Op het laatste moment konden fans toch nog op een klein Oranjefeest in het centrum van Lyon terecht.

De fanzone is ingericht op Place Antonin Poncet en gaat zondag om 11.00 uur open. Er is een feestelijke bus, een artiest en een radio-dj. Het gaat warm worden in Lyon en de KNVB waarschuwt supporters voldoende te drinken, zich goed in te smeren met zonnebrandcrème en een pet of hoed te dragen om een zonnesteek of uitdroging te voorkomen.

Zondag begint de finale van de mondiale eindronde om 17.00 uur. In Parc OL, het stadion van Olympique Lyon, kunnen 60.000 supporters en het is uitverkocht. De KNVB verwacht dat ongeveer 4500 fans van Oranje de wedstrijd zullen bijwonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bij WK-finale wel fanzone voor Leeuwinnen
Sluiten