Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 jul 2019 / 12:44 uur

Athene schrikt op van aardbeving

In de Griekse hoofdstad Athene zijn de inwoners vrijdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5,1. Mensen renden volgens getuigen in paniek uit gebouwen de straten op. Honderden mensen verzamelden zich op het centrale Syntagmaplein.

Vast in liften

Het Europees-mediterraan seismologisch centrum registreerde het epicentrum van de aardbeving op 22 kilometer ten noordwesten van de stad. Het centrum zei dat de aardschok ‘sterk maar gelukkig niet erg lang’ was. „De aardbeving was dicht bij de oppervlakte en daarom voelde het zo krachtig”, vertelde seismoloog Manolis Skordilis tegen de Griekse zender Star TV.

Er waren geen directe meldingen van gewonden of schade. Wel zaten mensen vast in liften. De elektriciteitsvoorziening en telefoonverbindingen waren tijdelijk uitgevallen.

De eerste sinds 1999

De beving is vermoedelijk de eerste die de hoofdstad sinds 1999 trof. Toen kwamen 143 mensen om het leven door een aardschok met een kracht van 5,9.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Athene schrikt op van aardbeving
Sluiten