Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Astrid Holleeder maakt zich zorgen om Miljuschka

Niet alleen Miljuschka Witzenhausen maakt zich zorgen om haar moeder Astrid Holleeder; andersom is Astrid ook helemaal niet gerust op de veiligheid van haar dochter. Ze maakt zich sinds haar getuigenis in de zaak-Holleeder heel erg druk. „Door haar bekendheid is ze ook een makkelijke prooi”, zegt Astrid Holleeder in een interview dat zaterdag in De Telegraaf verschijnt.

„Als iemand haar iets aan zou doen, kan ik mezelf dat nooit vergeven", aldus de zus van Willem Holleeder, die donderdag werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Zelf zit Astrid in een beschermingsprogramma omdat zij kroongetuige was in de zaak tegen haar broer. Over het hele traject van getuigen schreef Astrid twee boeken, waarin ze het ook uitgebreid heeft over het leven met Willem.

Ze ziet haar dochter en kleinkinderen daardoor vooral via FaceTime en Skype. „Samen dingen doen, zoals naar de dierentuin, nee, dat zit er niet meer in."

Emotioneel op Instagram

Miljuschka zelf plaatste vrijdag een emotioneel bericht op Instagram. Dit bericht droeg zij aan haar moeder op. „Lieve mama, zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest”, schreef ze bij een foto van haarzelf met Astrid, „Zij aan zij met jou. Ik wens voor altijd. Ik wil je nooit hoeven missen. Ik respecteer al je beslissingen en bewonder je kracht om door te gaan. Kun je geen advocaat meer zijn dan word je gewoon schrijfster. Je laat me zien dat alles mogelijk is, zelfs als je niet naar buiten kunt.”

De presentatrice had het in haar post ook over de risico’s van de getuigenis van haar moeder. „Een goede afloop, een keuze voor het leven, ook al ligt de dood op de loer. Ik hou van jou, mama."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.