Metro
Metro Nieuws 1 jul 2019 / 09:49 uur

Appen op de fiets: de eerste boetes zijn uitgedeeld

Grote kans dat je op de hoogte bent gesteld van het feit dat je vanaf maandag geen smartphone meer in de hand mag hebben tijdens het fietsen. Het is belangrijk dat goed in de oren te knopen en je daar dan ook aan te houden: de politie Amsterdam heeft in de nacht van zondag op maandag namelijk meteen zes boetes uitgedeeld. Deze boete bedraagt 95 euro.

Deze boetes kwamen niet als donderslag bij heldere hemel. Een aantal mensen die op de bon werden geslingerd, wisten al dat deze boete 95 euro bedroeg. „Dat gedeelte van de voorlichtingscampagne was kennelijk wel goed blijven hangen”, aldus de politie tegenover AT5.

Geen grootschalige controles

De politie gaat geen grootschalige controles houden, maar gaat wel extra opletten. Volgens de politie is de telefoon een van de grootste afleidingsbronnen in het verkeer en daarmee veroorzaker van veel aanrijdingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Appen op de fiets: de eerste boetes zijn uitgedeeld
Sluiten