Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 jul 2019

Amerikaanse miljardair vast om naaktfoto’s kinderen

Bij een huiszoeking bij miljardair Jeffrey Epstein in New York zijn honderden en misschien wel duizenden naaktfoto’s aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto’s van minderjarige meisjes.

Dertien jaar

Epstein zit sinds afgelopen weekend vast. Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes, tussen 2002 en 2005. Epstein zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze. Ook betaalde hij hen om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommige meisjes waren pas dertien jaar oud.

De man pleitte maandag in de rechtbank onschuldig. Tien jaar geleden ontliep hij nog een mogelijk levenslange gevangenisstraf voor een soortgelijke aanklacht door een deal te sluiten met de openbaar aanklager in Florida. Uiteindelijk zat hij dertien maanden vast. Het is de vraag of hij daar nu weer mee wegkomt, gezien de grote gevonden bewijslast.

Invloedrijke man

Epstein is een invloedrijk figuur in de Verenigde Staten. De miljardair rekent onder andere voormalig president Bill Clinton en de huidige bekleder van het Witte Huis, Donald Trump, tot zijn vriendenkring. Laatstgenoemde liet zich in 2002 al eens uit over de seksuele voorkeur van Epstein. „Ik ken Jeff al vijftien jaar. Geweldige vent. Het is erg leuk om met hem te zijn. Er wordt zelfs gezegd dat hij net zoveel van mooie vrouwen houdt als ik, en veel van hen zijn aan de jongere kant."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amerikaanse miljardair vast om naaktfoto’s kinderen
Sluiten