Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Afvalcrisis in Rome zorgt voor ongedierte en stank

Ga je binnenkort op vakantie naar Rome? Neem dan een mondkapje of een wasknijper mee. De stad kampt met een afvalcrisis en dat zorgt voor een niet al te florissante lucht.

De uitpuilende vuilniszakken en -bakken trekken ongedierte aan. Daarom hebben de gezondheidsautoriteiten een hygiëne-alarm afgegeven.

Zelfs wilde zwijnen

Als het uitpuilende afval nog meer toeneemt, kan deze waarschuwing zelfs een gezondheidsalarm worden. Ziektes kunnen zich namelijk makkelijk verspreiden door de uitwerpselen van de insecten en het ongedierte dat op het rottende afval afkomt. Op de afgedankte pizzadozen of restanten van een spaghetti-maaltje komen zeemeeuwen, ratten en zelfs wilde zwijnen af. Ook zijn wolven dichter bij de stad gespot dan normaal.

Wat gaat er mis in de Italiaanse hoofdstad? Per inwoner geeft de stad bijna 600 euro uit voor de afvalverwerking, maar er is geen goede infrastructuur om het vuil af te voeren. Van de drie vuilnisbelten is er één gesloten en de andere twee werden pas getroffen door brand. Twee biologische vuilverwerkers zijn deels gesloten voor onderhoud.

Onderzoek naar afvalverwerking

De burgemeester van Rome en de president van de regio Lazio hebben de Italiaanse minister van Milieu verzekerd dat de afvalcrisis binnen twee weken wordt opgelost. Het Openbaar Ministerie is inmiddels met een onderzoek naar de afvalverwerking begonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.