Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

19-jarige man verdacht van misbruik meerdere meisjes

Een 19-jarige man wordt ervan verdacht meerdere meisjes uit het Gelderse dorp Neede seksueel te hebben misbruikt. De man zou sinds halverwege juni vastzitten. Een 14-jarig meisje zou aangifte van verkrachting tegen hem hebben gedaan.

Minderjarige slachtoffers

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat het onderzoek doet naar de misbruikzaak, schrijft Tubantia. De krant sprak met vier meisjes die zeggen in de afgelopen twee jaar verkracht te zijn door de man. De meisjes zijn tussen de 14 en 16 jaar oud en zouden momenteel hulp krijgen van experts om alles te kunnen verwerken.

De 19-jarige man werd op 18 juni aangehouden nadat een van de meisjes aangifte van verkrachting tegen hem had gedaan. Sindsdien zit hij vast op verdenking van seksueel misbruik van meerdere meisjes. De rechter heeft onlangs geoordeeld dat de voorlopige hechtenis van de verdachte met dertig dagen verlengd wordt. Iets wat alleen gebeurt als de rechter het ernstige vermoeden heeft dat de verdachte bij de strafbare feiten is betrokken, schrijft de krant.

Tegenstrijdige verklaringen

Om hoeveel slachtoffers het precies gaat, is niet duidelijk. Volgens de vier meisjes zijn zij niet de enige slachtoffers van de man. Het Openbaar Ministerie bevestigt noch ontkent dit. Zij heeft het in ieder geval over ‘meerdere’ en ‘een aantal’ slachtoffers.

Volgens de advocaat van de verdachte zijn het dossier en de daarin opgenomen verklaringen niet sluitend en innerlijk tegenstrijdig. Hij verwacht dat van alle aantijgingen weinig overeind zal blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.