Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 jun 2019 / 14:09 uur

Zuid-Hollandse coalitie VVD en FVD loopt stuk

Een coalitie met de VVD en Forum voor Democratie is in Zuid-Holland niet mogelijk gebleken. Andere partijen wierpen te veel blokkades op, meldt de VVD Zuid-Holland. Onder leiding van informateur Hans Wiegel zijn ‘alle mogelijke opties’ na de verkiezingen verkend. „Wij vinden het jammer dat dit ondanks de enorme inspanningen van informateur Wiegel niet tot een positief resultaat heeft geleid”, zegt VVD-leider Floor Vermeulen.

Hans Wiegel is als gevolg van de stukgelopen onderhandelingen ook opgestapt als informateur voor een nieuw provinciebestuur in Zuid Holland. Nadat het CDA zich uit de besprekingen had teruggetrokken, zag de oud-politicus er geen heil meer in.

Complete verrassing

Voor de VVD’er kwam het vertrek van het CDA als een complete verrassing. „De onderhandelingsgesprekken verliepen voorspoedig, open en met wederzijds respect", zo liet hij weten. Wiegel onderzocht de vorming van een coalitie van FVD, VVD en CDA.

Het afhaken van het CDA maakt het voor hem onmogelijk om verder te gaan als informateur, zegt Wiegel. „Als een van de drie ineens opstapt, valt er weinig meer te onderhandelen en dus restte mij niets anders dan mijn ontslag in te dienen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zuid-Hollandse coalitie VVD en FVD loopt stuk
Sluiten