Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 jun 2019 / 07:01 uur

Zoveel bracht het eerste vaatje haring op

De traditionele veilig van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft dinsdag 95.500 euro opgebracht. Groothandel Marko telde het bedrag neer, dat naar de stichting Mag Ik Dan Bij Jou gaat van Claudia de Breij. De stichting wil kinderen met kanker en hun ouders bijstaan tijdens de behandeling in het ziekenhuis.

Omdat de haring weer in de winkels ligt, wordt het haringseizoen vandaag gevierd met Vlaggetjesdag in Scheveningen. Het visevenement wordt voor de 72e keer gehouden en trok vorig jaar 175.000 bezoekers.

‘haring in het land, dokter aan de kant’

De dag wordt geopend door Minister Bruno Bruins (Medische Zorg). Die keuze is volgens de organisatoren logisch vanwege een spreekwoord van vroeger: ‘haring in het land, dokter aan de kant’. In de haven worden oud-Hollandse kinderspelen georganiseerd, treden shantykoren op en kunnen oude ambachten worden bekeken. Op het podium staan onder andere Jeroen van der Boom Xander de Buisonjé.

Er wordt volop haring gehapt

Ook de trouwe viervoeters smikkelen mee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoveel bracht het eerste vaatje haring op
Sluiten