Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 jun 2019 / 08:04 uur

Zeven op de tien willen vaccinatieplicht

Volgens een peiling uitgevoerd door televisieprogramma EenVandaag en het tijdschrift LINDA willen maar liefst zeven op de tien mensen dat de overheid vaccinatie verplicht. Een ruime meerderheid van de 300.000 ondervraagden zegt te twijfelen aan de informatie die het RIVM en de GGD verstrekken over vaccinaties.

Weigeren moet kunnen

Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen de wens hebben dat de overheid zo snel mogelijk maatregelen neemt om de vaccinatiegraad hoog te houden. Driekwart van de mensen vindt het een goed idee om een vaccinatieconsult te verplichten, zoals in Duitsland het geval is.

82 procent van de mensen vindt dat crèches kinderen moeten kunnen weigeren als zij niet gevaccineerd zijn. Ouders van niet-gevaccineerde kinderen korten op de kinderbijslag kan rekenen op 55 procent steun.

Eenzijdige informatie

Een ruime meerderheid, 60 procent van de ondervraagden, trekt de informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in twijfel. Volgens EenVandaag noemen veel ouders de informatie onduidelijk en eenzijdig en vragen ze zich af of alle informatie over bijwerkingen wel wordt gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeven op de tien willen vaccinatieplicht
Sluiten