Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 jun 2019 / 05:06 uur

Wilde achtervolging 20 politiewagens in Duitsland

De Duitse politie heeft maandag met twintig auto’s kilometers lang een 34-jarige man achtervolgd die doorreed na een ongeluk in Bruchsal, in het zuidwedsten van het land. De man reed in een auto met een Zwitsers nummerbord, al is niet bekend gemaakt of hij daar ook vandaankomt.

De bestuurder, die niet over een rijbewijs beschikte, bleef stopsignalen van de politie negeren en reed met snelheden van 180 kilometer per uur over snelweg en vluchtstrook. Zodoende haalde hij ook veelvuldig rechts in op hoge snelheid.

Te voet na crash

De klopjacht voerde over de snelwegen A8 en A6. Op een knooppunt van die laatste weg verloor de man de macht over het stuur en kwam de auto op het dak terecht. Toen was de jacht nog niet ten einde want hij maakte zich snel uit de voeten.

Toch bleek hij zonder wagen kansloos tegen de inmiddels massaal op hem jagende eenheden. En dus konden de agenten de man uiteindelijk inrekenen. Volgens de politie heeft brokkenpiloot voor meer dan 10.000 euro schade veroorzaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wilde achtervolging 20 politiewagens in Duitsland
Sluiten