Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 jun 2019 / 19:44 uur

Verbod op blow-jobnummerplaat, ondanks goede reden

Peter Ramaekers is een aannemer uit Sint-Truiden en wacht al weken op het nummerbord voor zijn nieuwe vrachtwagen. In België zijn gepersonaliseerde nummerplaten niet heel ongebruikelijk, maar dit verzoek wordt niet zomaar ingewilligd.

Blaaswerk

Ramaekers wil namelijk een nummerbord met daarop de tekst blow-job. Dit is in zijn geval geen verwijzing naar de Engelse term voor een zekere seksuele handeling, maar naar het feit dat hij veel met zijn blaasmachine werkt. Althans, hij beweert dat dat de reden is.

De Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) weigert hem vooralsnog dat nummerbord te geven, waardoor het bedrijf van Ramaekers enkele opdrachten aan zich voorbij moet laten gaan.

Ramaekers is als aannemer gespecialiseerd in groendaken en kocht daarvoor afgelopen februari een nieuwe vrachtwagen. „Daar hoorde een speciale nummerplaat bij”, zo stelt hij tegenover Het Laatste Nieuws.

Net over

DIV-woordvoerder Sven Heyndrickx laat weten dat zij romantiek iets minder vinden. „Het is altijd geval per geval een afweging of iets door de beugel kan of niet. Blow job is er in dit geval misschien net te ver over.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verbod op blow-jobnummerplaat, ondanks goede reden
Sluiten