Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 jun 2019 / 11:36 uur

Vanaf 2020 kun je betalen met Facebook-cryptomunt

Facebook is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het bedrijf blijft zich uitbreiden en lanceert een eigen virtuele munt. Facebook-gebruikers kunnen daarmee aankopen doen. De cryptomunt krijgt de naam Libra en moet vanaf 2020 beschikbaar zijn als app voor iOS, Android, Messenger en WhatsApp.

Calibra

De plannen van Facebook waren in de afgelopen weken al beetje bij beetje naar buiten gekomen, maar details waren nog niet bekend. Om de munt te kunnen beheren begint Facebook een nieuw onderdeel, Calibra, „Calibra stelt je in staat om Libra’s naar bijna iedereen met een smartphone te sturen, net zo gemakkelijk en snel als een sms’je en vrijwel gratis”, schrijft Facebook. Het bedrijf ziet voor zich dat mensen op den duur Libra’s gebruiken om rekeningen te betalen, een kop koffie te kopen of met het openbaar vervoer te reizen.

Alhoewel de munt nog niet in gebruik is, hebben onder meer Visa, Mastercard, PayPal, Booking.com, Uber en Stripe elk 10 miljoen dollar ingelegd. Facebook wil 2 miljard dollar vergaren als onderpand voor de munt, meldt Emerce.

Beschermd

Facebook belooft dat de Libra beschermd is. „We gebruiken dezelfde verificatie en fraudebestrijding als banken en creditcards en we hebben geautomatiseerde systemen om fraude op te sporen en te voorkomen.” Calibra deelt niet zomaar informatie met Facebook of anderen en wordt niet gebruikt om gerichter reclames te verkopen, aldus Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vanaf 2020 kun je betalen met Facebook-cryptomunt
Sluiten