Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 jun 2019 / 06:42 uur

Van Dijk beste speler van CL-finale in Madrid

Verdediger Virgil van Dijk werd na afloop van de finale in de Champions League tegen Tottenham Hotspur uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Mede dankzij het ijzersterke optreden van de aanvoerder van het Nederlands elftal zegevierde Liverpool in Madrid met 2-0.

Trots

„Ik ben trots, zó trots op onze ploeg. Hier mag iedereen volop van gaan genieten", glunderde Van Dijk bij Veronica. Met ploeggenoot Georginio Wijnaldum kan hij zich echter nog niet helemaal laten gaan. Komende week wacht met Oranje nog de finaleronde van de Nations League in Portugal.

Gegroeid

„We zijn gegroeid, in alle opzichten", antwoordde Van Dijk op de vraag waarom het nu wel is gelukt in de finale en vorig jaar tegen Real Madrid niet (1-3). „Als mens, als speler en als team hebben we een sterke ontwikkeling doorgemaakt. We werken keihard en hebben alles voor elkaar over. Of dit het begin is van meer titels? Ik hoop het wel."

Van Dijk is ook trots op de fanatieke en omvangrijke achterban van Liverpool. „De saamhorigheid is groot. Onze fans leven en sterven voor de club. Ook als we de titel niet hadden gewonnen, zouden ze er voor ons geweest zijn. Dat geeft een heel goed gevoel."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Dijk beste speler van CL-finale in Madrid
Sluiten