Metro
Metro Nieuws 24 jun 2019 / 11:46 uur

Van der Weijden passeert Burdaard voor tweede keer

Maarten van der Weijden komt steeds dichter bij het einde van zijn Elfstedenzwemtocht. Maandagmiddag kwam hij rond 13.30 uur aan in Burdaard. Het is de tweede keer dat hij langs het dorp zwemt waar hij vorig jaar moest opgeven.

Nog 15 kilometer

Langs de kant van het water in Burdaard staat een grote groep mensen te juichen. Van der Weijden begint aan de laatste 15 kilometer. Hij heeft nu 181 van de 196 kilometer gezwommen. Voor hij in Leeuwarden aankomt, zwemt Van der Weijden nog langs Barthlehiem en Tegeltjesbrug.

Naar verwachting komt de zwemmer rond 18.30 uur in Leeuwarden aan. Hij loopt een uur voor op schema. Rond 14.30 uur zwemt hij door Barthlehiem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Weijden passeert Burdaard voor tweede keer
Sluiten