Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 jun 2019 / 12:39 uur

Uruguay en Argentinë zitten zonder stroom

Heel Argentinië en Uruguay zitten zonder elektriciteit, meldt een belangrijke stroomleverancier in de Zuid-Amerikaanse landen. Ook delen van Brazilië, Chili en Paraguay zitten in het donker, rapporteert de BBC. Argentinië en Uruguay tellen samen circa 48 miljoen inwoners.

De elektriciteit viel in de vroege ochtend (plaatselijke tijd) uit. Treinen kwamen tot stilstand en de verkeerslichten vielen uit. Inwoners van delen van Argentinië zouden zondag naar de stembus gaan voor lokale verkiezingen.

Luchthaven

Veel openbare plekken functioneren niet meer als gevolg van de stroomstoring. De luchthaven Ezeiza van Buenos Aires werkt op generatoren. Hoe het op andere vliegvelden er aan toe gaat is onbekend, omdat er vanwege de stroomstoring slecht gecommuniceerd kan worden.

De grote energieleverancier meldt dat het er alles aan doet om alles zo snel mogelijk weer draaiende te krijgen. Verder roept het de mensen op om zodra er weer stroom is, dat niet direct te ‘wild’ te gaan gebruiken.

Langzaam op gang

Volgens de Argentijnse minister van Energie is het niet duidelijk wat de massale stroomstoring heeft veroorzaakt. Volgens hem komt de elektriciteitsvoorziening in sommige delen van het land weer op gang, maar kan dat proces een aantal uren duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uruguay en Argentinë zitten zonder stroom
Sluiten