Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 23 jun 2019 / 13:39 uur

Twee patiënten Den Dolder niet terug van verlof

Twee patiënten die verbleven in de psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder zijn niet teruggekeerd na hun verlofperiode. Het duo vormt volgens de kliniek geen gevaar, maar uiteraard zijn de onwonenden geïnformeerd.

Niet gewelddadig

Van een patiënt werd vrijdagavond duidelijk dat hij niet terugkeerde van zijn verlof. Het gaat om een veelpleger. Volgens de kliniek is hij veroordeeld voor een vermogensdelict en een mishandeling, maar heeft hij geen tbs opgelegd gekregen. De kans is dan ook klein dat hij gewelddadig is.

De andere patiënt zou op vrijwillige basis zijn opgenomen in Fivoor. Hoewel hij een teruval zou kunnen krijgen naar verdovende middelen is de kans op geweld bij hem eveneens laag volgens de kliniek.

Toch zijn de bewoners van Den Dolder er niet gerust op. Sinds twee weken is de kliniek verplicht ons onmiddellijk te informeren. „We hebben sindsdien vaker van dit soort meldingen gekregen, al zijn deze twee relatief lang weg”, aldus Jan Scherphuis van de bewonersvereniging tegenover de NOS.

Michael P.

Fivoor is de kliniek waar Michael P., de moordenaar van Anne Faber, patiënt was. De kliniek is sinds een paar weken verplicht om elke dag verslag uit te brengen aan het ministerie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee patiënten Den Dolder niet terug van verlof
Sluiten