Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Trump haalt miljoenen op voor herverkiezing

Dinsdagavond trapte de Amerikaanse president Donald Trump zijn herverkiezingscampagne af met een grote manifestatie in Orlando en haalde in een dag bijna 25 miljoen dollar (22 miljoen euro) binnen.

Campagnekas

Trump beschikte al over een goedgevulde campagnekas voor de presidentsverkiezing in 2020. Hij heeft de afgelopen twee jaar tientallen miljoen dollars ontvangen van geldschieters. Daar kwam volgens het bestuur van zijn Republikeinse Partij in 24 uur tijd nog eens 24,8 miljoen dollar bij.

De Democratische rivalen van de president moeten het doen met kleinere bedragen. Joe Biden, die vicepresident was onder Barack Obama, haalde op de eerste dag van zijn campagne zo’n 6,3 miljoen dollar op. In totaal willen meer dan twintig Democraten het volgend jaar tegen Trump opnemen.

Kleinere budgetten

Democratische strategen vrezen volgens The New York Times dat Trump dit jaar een enorme campagnekas opbouwt, terwijl de 23 Democraten hun kleinere budgetten aanwenden om elkaar te bestrijden in de voorverkiezing van hun partij. Dan kiezen de Democraten hun officiële presidentskandidaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.