Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 jun 2019 / 18:39 uur

Tienduizenden bij klimaatbetoging in Aken

Ongeveer 40.000 mensen hebben volgens de organisatoren vrijdag meegedaan aan een betoging tegen klimaatverandering in het Duitse Aken, niet ver van de grens met Nederland. Een woordvoerder van de organisatie, Fridays For Future, meldde dat er betogers uit zeventien landen meededen.

‘Fridays for Future-betoging’

Naast Duitsers waren er onder meer Nederlanders, Belgen, Fransen en Britten naar Aken gekomen. De politie heeft niks gezegd over het precieze aantal mensen dat op de internationale ‘Fridays for Future-betoging’ was afgekomen.

Vrijdagavond begonnen honderden actievoerders met de blokkade van de treinrails tussen de Garzweiler bruinkoolmijn en de Neurath kolencentrale, niet ver van Aken. Ook bij die actie zijn Nederlanders betrokken. Volgens de betogers is de bruinkoolwinning zeer schadelijk voor het milieu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tienduizenden bij klimaatbetoging in Aken
Sluiten