Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jun 2019 / 14:22 uur

Sigaretten straks alleen nog in saai pakje

Over een jaar verschijnen alle sigaretten en shag in dezelfde, weinig verleidelijke, donkergroen-bruine pakjes. Dat heeft de ministerraad vrijdagmiddag besloten. Het besluit komt in de aanloop naar het Preventieakkoord voor een gezonder Nederland.

De verpakkingen zullen zich alleen nog maar van elkaar onderscheiden door het merk. De gezondheidswaarschuwingen met de confronterende plaatjes blijven erop staan.

Rookvrije generatie

„We hebben met dit kabinet de ambitie om in 2040 een rookvrije generatie te realiseren. Dat betekent dat elk kind dat in deze jaren wordt geboren niet eens op het idee komt om te gaan roken. Tabaksproducten minder aantrekkelijk maken, speelt daarbij een belangrijke rol", aldus staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid).

Tabak wordt ook duurder en op minder plekken zichtbaar en beschikbaar. Tegelijk zullen steeds meer plekken rookvrij worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sigaretten straks alleen nog in saai pakje
Sluiten