Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 2 jun 2019 / 19:59 uur

Schutter Viriginia had net zijn ontslag ingediend

DeWayne Craddock (40), de ambtenaar die in Virginia twaalf mensen op zijn werk doodschoot, had op de ochtend van de schietpartij zijn ontslag ingediend. Dat heeft het bestuur van de stad in de Verenigde Staten gezegd.

Eerder werd er nog gesuggereerd dat hem een schorsing of ontslag boven het hoofd zou hangen, maar volgens de gemeentesecretaris David Hansen is dat niet het geval. In zijn vijftien jaar als ingenieur zou Craddock goed werk hebben geleverd.

Ontslagbrief

Details over de inhoud van zijn ontslagbrief zijn niet bekend gemaakt. Zodoende kan er ook niet meer uitsluitsel gegeven worden over zijn motieven voor de aanslag die hij afgelopen vrijdag pleegde.

Craddock opende het vuur vrijdagmiddag. Het eerste slachtoffer viel in een auto voor het gemeentehuis. Daarna ging de schutter naar binnen, waar hij het vuur opende op meerdere personen. Kort daarna gingen vier agenten het gebouw binnen. In het lange vuurgevecht dat daarop volgde, raakte een agent gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schutter Viriginia had net zijn ontslag ingediend
Sluiten