Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 jun 2019 / 09:10 uur

Politie waarschuwt mountainbikers voor dradenspanner

De politie in Drenthe en Groningen waarschuwen mountainbikers voor levensgevaarlijke dradenspanners. Dat doen zij naar aanleiding van het ernstige letsel dat een mountainbiker anderhalve maand geleden opliep in Drouwen.

„Het baart ons zorgen dat er nu op verschillende plekken zulke draden over mountainbikeroutes zijn gespannen”, vertellen Paul Valkenburgh van de politie Noord-Nederland en wijkagent Theo Dieterman aan Dagblad Van Het Noorden.

Poging tot doodslag

De mountainbiker die in Drouwen gewond raakte, reed in april tegen een ijzerdraad aan dat op 1,50 meter hoogte was gespannen tussen twee bomen. „Dat is op zijn minst poging tot zware mishandeling, mogelijk zelfs poging tot doodslag.”

Doden

Inmiddels zijn er volgens Valkenburgh meerdere meldingen van gespannen ijzerdraden op mountainbikeroutes binnengekomen. Zo vonden politieagenten in Gieten afgelopen donderdag nog een strak gespannen ijzerdraad.

Een mountainbiker was nietsvermoedend tegen het draad aan gereden dat vervolgens in zijn hals sneed. „Gelukkig kan hij het navertellen. Wij willen voorkomen dat er doden vallen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie waarschuwt mountainbikers voor dradenspanner
Sluiten